Fietsvakantie langs verschillende campings – Reisorganisaties vergelijken

De keuze voor een fietsvakantie betekent vaak dat je vakantie net even iets minder comfortabel wordt dan wanneer je met de auto naar de camping gaat. Alles wat je mee moet nemen, zoals een tent, kookgerei en stoeltjes zal je mee moeten nemen op de fiets en dus lever je in op comfort, want een fijne relaxte campingstoel krijg je uiteraard niet mee op de fiets en ook een grote tent laat zich niet eenvoudig meenemen. Gelukkig zijn er een aantal reisorganisaties die hier slim op inspelen en er voor zorgen dat jij je enkel nog op het fietsen hoeft te focussen. Zij zorgen ervoor dat de tent is opgezet met alle benodigde campingspullen en ook je bagage wordt van camping A naar camping B gebracht door de reisorganisatie.

Maar welke reisorganisaties zijn er voor een geheel verzorgde fietsvakantie langs meerdere campings? We bespreken de beste reisorganisaties met fietsvakanties op Nederlandse en Europese campings.

Fietsrelax

Wie regelmatig op fietsvakantie gaat kent natuurlijk de webshop Fietsvakantiewinkel.nl. Maar wist je dat ze onder het huismerk FietsRelax.nl ook zelf fietsvakanties organiseren? Het gaat om individuele fietsvakanties in Nederland en verschillende landen in Europa. Bij een fietskampeervakantie kan je er voor kiezen of je fietstochten maakt vanuit één camping of van camping naar camping. De ruime tent staat bij aankomst al voor je klaar en het vervoer van je bagage wordt geregeld. Als je zelf geen goede trekkingfiets of e-bike dan behoort het huren van een fiets tot de mogelijkheden.

Voor ieder niveau is een fietskampeervakantie mogelijk. De fietsreizen zijn onderverdeeld in vijf niveaus waarin rekening wordt gehouden met hoogtes en afstanden die per dag gereden worden. Bij de meeste kampeerfietsvakanties bij Fietsrelax.nl slaap je in een comfortabele ‘de Waard tent’ voor vier of zes personen die voorzien is van alles wat je nodig hebt tijdens het kamperen.

Het gaat om individuele fietsvakanties, maar er is wel een minimum aantal van twintig deelnemers per week nodig om door te gaan. Indien een fietsvakantie niet doorgaat wordt er een gelijkwaardig alternatief aangeboden of worden de reeds betaalde bedragen teruggestort.

O.a. deze fietsvakanties kan je bij Fietsrelax.nl boeken:

 • Drenthe
 • Twente
 • Dordogne en Vézère (Frankrijk)
 • Loiredal (Frankrijk)
 • Provençe, Vaucluse (Frankrijk)
 • West-Jutland (Denemarken)

Fiets-Fun

Bij Fiets-Fun hebben ze fietsvakanties die individueel als gezin of stel kan boeken. Er is dus geen sprake van een groepsvakantie. Fiets-Fun verzorgt kampeervakanties in Nederland, Duitsland, Denemarken, Italië en Frankrijk. Je fietst in één of twee weken tijd langs drie verschillende campings waar je verblijft in de reeds opgezette en compleet ingerichte tenten. Ook de bagage wordt naar de campings vervoert, zodat je met weinig bagage de fietstocht tussen de campings kan maken. Vanaf de campings zijn verschillende fietsroutes die je kan fietsen. De fietsvakanties van Fiets-Fun zijn geschikt voor jong en oud, en ook voor een fietsvakantie met kinderen kan je bij Fiets-Fun terecht.

O.a. deze fietsvakanties kan je bij Fiets-Fun boeken:

 • Fietsen in Twente
 • Door het groene hart van Drenthe
 • De Wieden en Weerribben; waterrijk natuurgebied (Overijssel, Friesland, Drenthe en Flevoland)
 • Het Hoogeland, hoger gaat niet (Groningen)
 • West-Jutland (Denemarken)
 • Fietsvakantie Provence (Frankrijk)

Sawadee

Sawadee is gespecialiseerd in groepsreizen. In samenwerking met Cycletours worden fietskampeervakanties georganiseerd waarbij je van camping naar camping fietst. Iedere dag fiets je een wisselende afstand naar de volgende camping van waaruit je de omgeving zal verkennen. Terwijl jij fietst zorgen de begeleiders voor het vervoer van je bagage en het doen van de boodschappen. Onderweg zorgen zij voor eten en drinken, op het einde van de dag wordt er een maaltijd bereidt met hulp van de deelnemers.

Bij Sawadee draag je zelf zorg voor het meenemen van een fietstent die mee kan worden vervoerd met de bagageauto. Ook een campingstoeltje zal je zelf moeten meenemen. De tent moet je ook op iedere locatie zelf opzetten en in de ochtend inpakken.

O.a. deze fietsvakanties kan je bij Sawadee boeken:

 • Op dit moment zijn er geen fietsvakanties bij Sawadee

Fotocredits: Marianna Lutkova

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.