Fietswielen racefiets kopen

Wielset racefiets

Het vervangen en ‘upgraden’ van je wielen is waarschijnlijk één van de beste verbeteringen om betere prestaties te bereiken op je racefiets. Door de grote variatie aan fietswielen ervaren veel mensen het als lastig om een nieuwe wielset te kopen. Factoren als maat, breedte, gewicht, tandwiel cassette en het merk spelen een grote rol bij de keuze van een fietswiel voor de racefiets. In dit artikel zullen we de belangrijkste factoren bespreken zodat je de juiste keuze kunt maken voor nieuwe fietswielen voor je racefiets. Ook hebben we een aantal fietsshops geselecteerd waar wij goede ervaringen mee hebben bij het online aanschaffen van fietsonderdelen en waarvan de klantenservice de expertise heeft om je te helpen bij het maken van een goede keuze.

  • Bij de aanschaf van een nieuwe wielset is het belangrijk dat je huidige tandwiel cassette op het wiel kan worden gemonteerd. Het is dan ook verstandig om te controleren of de wielset geschikt is voor bijvoorbeeld een Shimano of Campagnolo tandwiel cassette. Daarnaast moet deze compatible zijn met de juiste speed van de tandwiel cassette.
  • Kijk op de fietsband wat de maat is van de fietsband om je huidige fiets, dit is tevens de maat van het fietswiel. De maat van fietswielen wordt over het algemeen weergegeven in de maateenheid inch. De meeste racefietswielen hebben de maat 28 inch.
  • Indien je niet zeker bent of een bepaalde wielset geschikt is voor je racefiets, dan kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van de fietsshop, vertel ze welke racefiets je hebt en welke tandwiel cassette er op zit.

De volgende fietsshops hebben een ruim aanbod racefiets wielsets: