Garmin Edge 820 review

De Garmin Edge 820 is een GPS-fietscomputer die je kunt gebruiken voor trainingen en wedstrijden. Naast fietsnavigatie is het een geweldige fietscomputer voor het meten van je prestaties. De Garmin Edge 820 is dan ook uitermate geschikt voor de sportieve fietser die naast navigatie ook wil weten wat de snelheid was en hoeveel er is geklommen. Naderhand kan je je prestaties aflezen op je smartphone in de app. Door een cadanssensor, snelheidssensor en hartslagsensor te koppelen met de fietscomputer kan je nog meer gegevens meten. We hebben de Garmin Edge 820 getest en raden deze fietscomputer met name aan voor fietsers die op zoek zijn naar een eenvoudig te bedienen navigatie en sportfietsers die naast navigatie ook de gehele training tot in detail willen meten.

Garmin Edge 820 als fietscomputer gebruiken

De Garmin Edge 820 is een 2,3 inch fietscomputer met touchscreen. Door het lichte gewicht is de fietscomputer zowel geschikt voor fietsers als wielrenners. Je kan de fietscomputer gebruiken voor fietstochten, trainingen, maar ook als je een wedstrijd fietst en al je wedstrijdgegevens wilt meten. Het touchscreen heeft een hoge resolutie en is eventueel ook met handschoenen te bedienen. Draag je winterhandschoenen op de fiets, dan kun je de fietscomputer dus ook gewoon gebruiken.

Geavanceerde prestatiemeting tijdens het rijden

De Garmin Edge 820 is ideaal voor het meten van je fietsprestaties. De geavanceerde prestatiemeting van de fietscomputer is voorzien van VO2 max, hersteladvies, Strave Live Segmenten, functioneel drempelvermogen of FTP, prestatieconditie en geavanceerde fietsdynamica. Het is dus niet zomaar een prestatiemeting, maar een meting waar je echt iets aan hebt. Aan de hand van de metingen die de fietscomputer doet, zie je precies wat je gedaan hebt tijdens een training of wedstrijd. Heb je hier meer inzicht in, dan weet je waar je jouw prestaties kunt verbeteren. Op deze manier helpt de Garmin Edge 820 je steeds beter te worden op de fiets.

Met de Garmin Edge 820 heb je de volgende gegevens en functionaliteiten tot je beschikking:

[one_third]Snelheid
Hoogtemeter
Route
Calorie├źnteller
Thermometer
[/one_third][one_third]Snelheidssensor (Optioneel)
Cadanssensor (Optioneel)
Hartslagmeter (Optioneel)[/one_third][one_third_last]Virtual partner
Intervaltraining
Rondeteller
Stopwatch
Livetracking
Garmin App
Apps van derden zoals Strava[/one_third_last]

Fietsnavigatie

De Garmin Edge 820 is een fietsspecifieke navigatie, ofwel een navigatie die speciaal ontwikkeld is voor fietsers. Met deze fietscomputer krijg je geen autokaarten te zien, maar zie je enkel fietskaarten die jij kunt gebruiken om jouw route uit te stippelen. De kaarten van Garmin Edge 820 worden altijd vooraf ingeladen, zodat je nooit een afslag hoeft te missen omdat de fietscomputer achterloopt of nog aan het laden is. Vrijwel heel Europa staat standaard op de fietscomputer. Kaartupdates zijn gratis en kan je eenvoudig binnenhalen via WIFI of bluetooth.

De GroupTrack functie

Je kan de Garmin Edge 820 niet alleen individueel gebruiken, maar ook als je in een groep fietst. De fietscomputer is uitgerust met GroupTrack functie, die jij kunt gebruiken als je met meerdere mensen gaat fietsen. De GroupTrack functie van de Garmin Edge 820 houdt je op de hoogte van de locatie van alle fietsers die in jouw groep zitten. Ook als je wat verder voor of achter ze rijdt, kan je de fietsers in je groep gewoon in de gaten houden met de Garmin Edge 820. Op deze manier fiets je nooit echt alleen, maar zie je altijd waar iedereen rijdt.

Veiligheidsfuncties

De Garmin Edge 820 constateert automatisch als er sprake is van een val. Het is mogelijk om de fietscomputer via de Garmin Connect App zo in te stellen dat er automatisch een sms- en e-mailbericht met je naam en GPS-locatie worden verzonden naar vooraf gekozen contacten. Het bericht wordt na 30 seconden verzonden, tot die tijd kan je voorkomen dat het bericht wordt verstuurd.

Voor extra veiligheid is de Garmin Edge te koppelen met accessoires als Varia Vision en Varia fietsradar.

Garmin Edge 820 review

Ik had twee weken de beschikking over deze fietscomputer. Mijn ervaring met de Garmin Edge 820 is dat dit een geweldige fietscomputer is voor zowel navigatie als voor het meten van je fietsprestaties. Hierbij de plus- en minpunten die ik heb ervaren bij het gebruik van de Garmin Edge 820:

+ Compact en lichtgewicht
+ Eenvoudig af te lezen scherm
+ Sterke fietsnavigatie
+ Veel functies voor het meten van je fietstocht
+ Koppeling met Strava
Als je “off-track” gaat heeft navigatie het lastig
Bij natte weersomstandigheden reageert het touchscreen minder goed

Garmin Edge 820 kopen