Getest: Assos H.MilleShorts s7 fietsbroek review

We vinden het altijd leuk om fietskleding te testen, maar als we de mogelijkheid krijgen om fietskleding van het Zwitserse Assos te testen, dan kriebelt het al ruim van tevoren. Het Zwitserse fietskledingmerk behoort al jaren tot de topmerken als het om fietskleding gaat. We waren dan ook meteen enthousiast toen Assos Store ons benaderde voor een test van de Assos H.MilleShorts s7. Voor ons ook meteen een mooie kans om eens kennis te maken met de service van deze Belgische webshop die zich voor 100 % richt op de verkoop van Assos fietskleding.

NAssos H.MilleShorts S7iet zomaar een fietsbroek

Dat is het eerste wat je denkt als je pakketje ontvangt. Waar de meeste merken hun fietskleding inpakken in een simpel stukje plastic, heeft Assos de fietsbroek in een mooie doos verpakt. In de doos zit naast de fietsbroek een leuk boekje met achtergrond informatie over Assos. In het boekje lezen we onder andere dat Assos in tegenstelling tot veel andere fietskledingmerken niet is uitgeweken naar Azië voor de productie van haar fietskleding. Assos heeft in Europa haar fabriek om de kwaliteit van haar producten te kunnen garanderen.

De Golden Gate zeem
De Goldengate zeem

Eerste indruk

Wat meteen opvalt is dat over vrijwel ieder detail van deze fietsbroek goed is nagedacht. Deze perfectie viel ons eerder al op bij het testen van de Assos T.NeoPro S7 bibshort. Natuurlijk is ook de H.MilleShorts S7 broek voorzien van de gepatenteerde Goldengate zeem. Uniek aan de zeem is dat deze voor een deel los in de broek zit. De zeem is verder naadloos gestikt, iets wat bij de goedkopere fietsbroeken vaak voor irritatie zorgt. Zowel aan de achterkant bovenin de broek als bij de broekspijpen zitten subtiel verwerkte leg-grippers die de broek op zijn plaats houden.

Review H.MilleShorts S7

We hebben de Assos H.MilleShorts S7 twee keer getest. Één keer buiten bij een temperatuur van 28 graden en één keer indoor tijdens een uur spinning. Opvallend is hoe fijn de broek zit als je deze aantrekt. Anatomisch klopt het perfect en ook de zeem voelt niet aan als een te dikke luier. De zeem sluit perfect aan op je lichaam en nergens zit de broek te strak.

Assos MilleShorts S7

De normale kledingmaat van de testpersoon is maat M en ook de Assos fietsbroek is getest met maat M. De deels losse zeem zorgt ervoor dat er minder wrijving is en het is een erg fijne zeem voor de lange afstanden. Zowel tijdens het spinnen als tijdens het buiten fietsen valt op dat de zeem droog blijft, transpiratievocht wordt goed opgenomen en afgevoerd door de broek. Door het ontbreken van de bibs is de Assos broek ook ideaal voor tijdens het spinnen, waarbij je regelmatig uit het zadel komt.

Wij waren al langer fan van de fietsbroeken van Assos. Ook de Assos H.Mille Shorts S7 is weer een mooi voorbeeld van de kwaliteit van het Zwitserse Assos. De prijs blijft natuurlijk pittig in vergelijking met andere merken. Je krijgt er echter wel een geweldige fietsbroek voor terug die je zowel voor je training binnen als buiten kan gebruiken.

Er is ook een bibshort variant met bretels van Assos. Dit is de Assos T.MilleShorts S7.