Getest: Assos T.NeoPro S7 fietsbroek

Het premium fietskledingmerk Assos heeft een opvolger voor het instapmodel de Assos T FI.Uno S5 fietsbroek uit 2008. De Assos T FI.Uno S5 was de afgelopen jaren de goedkoopste bibshort van Assos en dus een relatief goedkope manier voor wielrenners om met de kwaliteiten van het merk kennis te maken. Helaas wordt de Assos T FI.Uno S5 niet meer geproduceerd door Assos, maar met de Assos T.NeoPro S7 heeft Assos reeds een zeer goede opvolger beschikbaar. Het Assos ontwerp team heeft zes jaar na de lancering van de s5 lijn en na het testen van 50 prototypes  een verbeterde versie van de Assos T Fi.Uno S5 bibshort op de markt gebracht. Over het algemeen kost de Assos T.NeoPro S7 rond de 149 euro.

Assos T.NeoPro S7 ervaringen

Al voordat we de Assos T.NeoPro S7 ontvingen om te testen lazen we positieve reviews over het bibshort. In de reviews komt onder meer naar voren dat de bibshort als een tweede huid zit, goed afsluit tijdens het fietsen, een goede pasvorm heeft, voorzien is van de perfecte zeem, zeer goede comfort geeft en een goede fietsbroek is om zadelpijn te voorkomen. In de fietsbroeken test van tijdschrift Fiets, was de Assos T.NeoPro S7 eerste met 4,5 ster van de 5 sterren.

Onlinefietser test Assos T.NeoPro S7 bibshort

Assos zeem
De zeem van Assos is gemaakt met behulp van de Golden Gate Bridge technologie

Ook wij hebben de Assos T.NeoPro S7 getest tijdens een fietsrit van 125 kilometer. Omdat onze tester reeds de Assos T FI.Uno S5 had getest in maat L, bestelden we ook de Assos T.NeoPro S7 fietsbroek in maat L. Over het algemeen kun je de maattabel aanhouden die bij de meeste webshops wordt getoond en die onderaan dit artikel ook staat. Bij het aantrekken van de bibshort valt op dat deze geweldig om het lichaam zit. Iets strakker dan fietsbroeken van andere merken, maar niet te strak. Volgens Assos zit de Assos T.NeoPro S7 zelfs iets minder strak om de benen heen dan de meer geavanceerde fietsbroeken van het merk. Ook de schouderbanden zitten in fietshouding goed om de schouders en blijven goed op hun plaats zitten. De bibshort beschikt over een zogenaamde zwevende zeem, wat door Assos wordt omschreven als de Golden Gate Bridge technologie. Dit houdt in dat de zeem losser in de broek zit en op minder plaatsen vast zit aan de rest van de broek. Hierdoor beweegt de zeem mee met de benen, waardoor er minder wrijving optreed tijdens het fietsen. Mijn ervaring op de fiets was dan ook geweldig, ook na 100 kilometer fietsen trad er geen wrijving op en geen irritatie, mede door het minimale aantal naden. De broek zat nog net zo fijn als in het begin. De zeem zorgt voor een geweldig comfort dat aanhoudt ook tijdens de langere fietsritten. De elastische grijpers houden de broekspijpen goed op zijn plaats. Overall is het een geweldige bibshort die heerlijk comfortabel blijft zitten tijdens langere ritten, maar ook fijn fietst tijdens de korte ritten.

Welke maat?

Assos fietsbroeken hebben een strakke pasvorm. Het is dus aan te raden om een maat groter te nemen indien je liever niet hebt dat de broek heel strak om het lichaam zit. Bij de meeste webshops kun je Assos fietskleding gratis retourneren als de bibshort toch niet goed zit.

HerenSMLXLXXL
Borstomvang (cm)96100102110116
Lichaamslengte (cm)160-169170-179180-185186-190191-195
DamesXSSMLXL
Borstomvang (cm)8085909698
Heupomvang (cm)8690100102110

Assos fietskleding kopen

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.