Batavus Old Dutch Omafiets Test

Er is geen fiets meer Hollands, dan de Batavus Old Dutch omafiets. Wie nog nooit op deze klassieke omafiets heeft gezeten kan zich geen Nederlander noemen. Hoewel de Batavus Old Dutch fiets een erg klassiek model heeft, brengt Batavus ieder jaar weer een nieuwe versie uit met nieuwe details als kleur, materiaal en vormgeving die passen bij het huidige tijdsbeeld. Wij kregen een verzoek om de Batavus Old Dutch damesfiets te testen. Daarom deze review van deze klassieker van Batavus.

De fiets werd bezorgd in de originele verpakking, oftewel een grote doos. De fiets wordt volledig gemonteerd afgeleverd, het enige wat je moet doen is het stuur rechtzetten en de fietspedalen monteren. Wat opvalt is dat het om een zeer stevige fiets gaat met een gesloten kettingkast, waar niet snel vuil in zal komen. Wij hebben de mat zwarte versie opgestuurd gekregen, maar de omafiets is er ook in de kleuren paars en zwart met creme banden, zwart met zwarte banden en in de kleur zalmroze. De Batavus Old Dutch beschikt verder over verschillende klassieke fietsonderdelen als een ouderwetse koplamp (met led batterijverlichting), jasbeschermer en natuurlijk de gesloten kettingkast. Deze details geven de fiets een zeer moderne en toch klassieke uitstraling. De fietsonderdelen zijn van een goede kwaliteit zoals je mag verwachten van een gerenommeerd merk als Batavus, in tegenstelling tot de vele Chinese modellen die ook op de markt verschijnen is dit een fiets waar je jaren plezier van zult hebben zonder al te veel onderhoud. Ook de bagagedrager is stevig genoeg voor het transporteren van spullen, kinderen en ook geschikt voor het monteren van een fietstas. De fiets heeft een terugtraprem, waarmee je goed een noodstop kunt maken, ook is er een model met handremmen. Ook heeft de fiets een naafversnelling, waardoor dus ook op dit punt weinig onderhoud nodig is. De fiets wordt geleverd met standaard en fietsslot. Daarnaast is er een versie met voordrager en zonder voordrager, voor het transporteren van bijvoorbeeld boodschappen aan het stuur.

Tijdens het fietsen kun je zonder al te veel weerstand doortrappen op de fiets. Ook het remmen gaat prima, er is zowel een versie met handremmen als zonder handrem. Vooral bij de Batavus Old Dutch zonder handremmen is het even wennen om met een terugtraprem te remmen.. De fiets ziet er stevig uit en door de mooie gesloten kettingkast zal het op den duur weinig onderhoud vergen. De keuze aan kleuren is groot, zodat je altijd wel een fiets kunt bestellen die bij jou past. Op zoek naar een niet te dure degelijke fiets, dan is de Batavus Old Dutch een echte aanrader.

De Batavus Old Dutch is te bestellen bij Nr1fietsshop

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.