Getest: Cube Teamline Softshell Fietsjack

Nu het eindelijk wat kouder wordt is het zaak om je fietsoutfit aan te passen aan de winterse omstandigheden. Een softshell fietsjack mag dan niet ontbreken. Een fietsjack met warme voering is de ideale derde laag in het drie lagen systeem. We ontvingen het Cube Teamline Softshell fietsjack om aan een winterse test te onderwerpen. Uiteraard zijn de extreem koude temperaturen nog niet aangebroken, maar een softshell fietsjack is ook met deze temperaturen geen overbodige luxe. We hebben het fietsjack daarom deze week getest tijdens een ritje van 60 kilometer bij een temperatuur van 10 graden. Tijdens de test droeg onze tester een thermoshirt en fietsshirt onder het fietsjack. We hebben het wielerjack getest op materiaal, uiterlijk, pasvorm en comfort tijdens het fietsen.

Materiaal en uiterlijk

De buitenkant van het fietsjack is van 100% polyester. De binnenkant is gevoerd met een warme fleece voering. Het jack is enkel verkrijgbaar in blauw-zwart. Het jack is volledig zwart, met op de rug en onder de oksels blauwe extra ademende vlakken. Over het gehele jack zitten enkele reflecterende elementen, essentieel voor wielerkleding in de winter, waardoor je ook in de avonden goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Op de armen staat in reflecterende letters het Cube logo.

Pasvorm

Het fietsjack werd besteld voor een testpersoon die normaal medium fietskleding draagt, maar bij het aantrekken van het fietsjack viel het jack vrij strak om het lichaam. Zeker als je onder het jack nog twee lagen draagt is het erg krap. De test werd dus overgedragen aan een testpersoon die normaal maat S draagt. Aan te raden is dus om het fietsjack een maat groter te kopen, als je er nog twee lagen onder wilt dragen. Wat verder opvalt is dat het jack aan de voorkant aan de korte kant is. Het jack zit echter zeer goed en dicht om het lichaam en kruipt tijdens het fietsen niet omhoog.

Comfort

Tijdens het fietsen blijkt dit waterafstotende jack een prima jack voor wisselende temperaturen. Aan de achterkant zit één ruime zak die kan worden afgesloten met een rits, aan de voorkant zit een iets kleinere zak met rits waar ruimte is voor bijvoorbeeld sleutels en geld. Aan de uiteinden van de mouwen zit een duimgat, zodat de mouwen direct aansluiten op je fietshandschoenen. Het Cube Teamline Softshell Fietsjack heeft aan de bovenzijde van de rits zit een zachte softshell kinbescherming, zodat deze niet in aanraking komt met de koude rits. Het fietsjack beschermd zeer goed tegen wind en de kou. Ook bij een klein buitje valt op dat de regendruppels niet doordringen tot de andere twee lagen. Ondanks dat regendruppels niet het jack in gaan, worden zweetdruppels goed naar buiten afgevoerd. Het lichaam blijft dus op een goede temperatuur en koelt niet af, toch wel de belangrijkste eigenschap van een goed fietsjack. Overall is het dan ook een erg goed fietsjack voor zowel wielrenners als MTB’ers.