Getest: Mavic Avenge race schoenen

Ditmaal had ik een race schoen van het merk Mavic ter beschikking om te reviewen, namelijk de Mavic Avenge.

Design

De schoen is verkrijgbaar in het zwart en in het wit, ik besloot het witte model te bestellen. De achterkant van deze fietsschoen is grotendeels zwart en de binnenkant helemaal rood. De schoen heeft een strak en glimmend uiterlijk.

Maat

De tip om de schoen een maatje groter te bestellen dan mijn gewone schoenmaat bleek een goede inschatting te zijn geweest, want de Mavic schoenen vallen inderdaad kleiner uit. Ik heb normaal schoenmaat 43 en heb uiteindelijk maat 44 2/3 besteld, welke erg goed past en nergens klemt.

Comfort

De pasvorm van de schoen is in mijn geval optimaal. Wat ik persoonlijk erg fijn vind is dat de tong van de schoen iets dikker is en dus niet zoals bij een iets dunnere tong in je schenen begint te prikken bij langere ritten. Verder is de schoen erg licht en ventileert goed. Ook lopen met in mijn geval Look schoenplaatjes onder de schoen gaat zonder al te veel moeite. Het monteren van de Look-plaatjes verliep zonder problemen.

Conclusie

Voor mij is de Magic Avenge raceschoen een erg goede fietsschoen voor op mijn racefiets gebleken. Een aanrader dus voor de hobby wielrenner.

Fietsschoenen van Mavic zijn te koop bij Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.