Glow in the dark fiets

Nederlanders zitten met enige regelmaat in het donker op de fiets. Uit onderzoek blijkt zelfs dat tien procent van de kilometers die we op de fiets maken worden gereden in het donker. Daarnaast valt het percentage op van zware en dodelijke fietsongelukken in het donker, dit is maar liefst 23 procent van alle zware en dodelijke ongelukken op een fiets. Om dit percentage terug te dringen zijn er steeds meer fietsen die licht geven in het donker. De fietsen zijn voorzien van een verflaagje dat licht geeft in het donker. Het werkt hetzelfde als de Glow in the dark stickers en sterren die vroeger menig kinderkamer deden verlichten. De verf laadt zich in 30 seconden op in de zon of fel licht en geeft daarna voor minstens 30 minuten een Glow in the dark effect.

Beach cruiser
Lichtgevende beach cruiser

Het is de ideale fiets voor ouders die hun kinderen liever niet in het donker laten fietsen. Er zijn voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar drie fietsen om uit te kiezen. Zo is er een glow in the dark jongensfiets en meisjesfiets van het merk Hollandia en nog een stoere beach cruiser van het merk Mad Science. Voor volwassenen is er de lichtgevende Hollandia omafiets.

Ondanks dat je met een glow in the dark fiets je zichtbaarheid sterk verbeterd is het geen vervanging voor het fietslicht. Op alle glow in the dark fietsen is dan ook standaard een voor- en achterlamp gemonteerd.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.