Goedkope fietsbroek

Het is het belangrijkste deel van je fietsoutfit, de fietsbroek. Een goede fietsbroek bevat een goede kwaliteit zeem welke ervoor zorgt dat je geen last krijgt van zadelpijn. Het prijskaartje van een nieuwe fietsbroek is dan ook met name afhankelijk van de zeem die er in zit. Bij een goedkope fietsbroek kun je er vanuit gaan dat deze een minder goede zeem zal bevatten. Toch hoeft de duurste fietsbroek niet altijd voor jou fietsritjes de beste te zijn. Indien je bijvoorbeeld per fietsrit maar 2 uurtjes fietst, dan is een iets dunnere zeem prima geschikt. Fiets je echter langere ritten op een dag dan is een iets dikkere zeem van hogere kwaliteit meer gewenst, bijvoorbeeld de Castelli ProgettoX2 of Assos FI.Mille. De prijzen van een fietsbroek met één van deze zemen ligt meestal boven de honderd euro. Als je begint met wielrennen heb je al genoeg kosten, dus dan is een goedkopere fietsbroek meer wenselijk. Daarom geven we in dit artikel tips voor goedkope fietsbroeken van goede kwaliteit.

Beste goedkope fietsbroek onder 50 euro

Ga je niet regelmatig lange afstanden fietsen, dan is het aanschaffen van een goedkope fietsbroek een prima idee. Er zijn voldoende fietsbroeken voor onder de 50 euro van een prima kwaliteit. Dit zijn volgens ons de beste goedkope fietsbroeken:

  • Van Rysel RC500 bibshort49,99 euro4,31 uit 5 sterren
    Goede anatomisch gevormde zeem | Ventilerende bretels van 100 % mesh | Combinatie van polyamide, polyester & elastaan
  • Rogelli Wielerbroek Econ Bibshortv.a. 22,95 euro4,5 uit 5 sterren
    4-way stretch stof | Elastische band met silliconen grip bij uiteinde broekspijpen I Active zeem voor korte afstanden | Tip: Bestel een maatje groter
  • Craft Rise Shortsv.a. 47,954,9 uit 5 sterren
    Infinity C4 zeem | Goede anatomische pasvorm | UV Beschermingsfactor 50+

Goedkope fietsbroek

Ben je op zoek naar een fietsbroek die rond de 30 euro kost? Bijvoorbeeld omdat je een extra trainingsbroek wilt of gewoon op zoek bent naar een goedkopere fietsbroek. Dan is het aan te raden om goed te kijken of er ondanks de lage prijs wel een goede zeem in zit. De fietsbroeken van Van Rysel & Triban hebben ondanks de lage prijs een prima zeem. Je hebt dan een hele goede goedkope fietsbroek. De webshops Decathlon en Bol.com hebben een grote collectie van fietsbroeken die maximaal 50 euro kosten.

Fietsbroek aanbiedingen

Uiteraard kun je ook kijken bij de fietsbroek aanbiedingen voor een goedkopere fietsbroek. Gedurende het hele jaar hebben fietskledingwinkels leuke aanbiedingen zodat ze plaats kunnen maken voor de nieuwe collectie. De verschillen tussen fietsbroeken van het jaar ervoor is echter minimaal, terwijl het prijsverschil groot is in vergelijking met de nieuwe collectie. Enige nadeel is dat meestal niet meer alle maten te koop zijn. Onder meer Decathlon & Plutosport hebben regelmatig een aantrekkelijke fietsbroeken sale.

Goede goedkope fietsbroeken

We beantwoorden graag al jouw vragen over goedkope fietsbroeken. Mocht je nog een vraag hebben, stuur ons dan even een mailtje.

Wat kost een goede fietsbroek?

Uiteraard is de prijs van een fietsbroek een goede graadmeter voor de kwaliteit van de fietsbroek. Toch hangt het ook af van hoe lang je gaat fietsen of een dure fietsbroek voor jouw situatie nodig is. Met een fietsbroek van rond de vijftig euro is kan je prima een uurtje spinnen of een uurtje buiten fietsen zonder last te krijgen van je zitvlak. Ga je langer dan twee uur fietsen, dan is het verstandig om een high-end fietsbroek te kopen van merken als Castelli, AGU of Assos. De betere fietsbroeken kosten tussen de 125,- euro en 200,- euro. Daar boven zit nog een prof segment, waar je met name op het gebied van compressie en aerodynamica winst mee haalt.