Goedkope fietsnavigatie

Als je graag recreatief op de fiets zit is het fijn om een fietsnavigatie te hebben. Je kan hiermee nieuwe routes ontdekken of zonder kaart bekende fietsroutes afleggen. De fietsnavigatie helpt je niet alleen om op tijd op je bestemming aan te komen, maar ook om je prestaties op te slaan. De meeste fietsnavigaties hebben extra mogelijkheden zoals het bijhouden van je snelheid, afstand en kilometers. Dit is natuurlijk altijd leuk om terug te zien als je sportief op de fiets bezig geweest bent. Een fietsnavigatie klinkt leuk er is alleen één nadeel en dat is de prijs. Gelukkig kan je tegenwoordig ook prima goedkope fietsnavigatie aanschaffen. Wij hebben de beste goedkope fietsnavigaties voor je op een rijtje gezet.

Mio Cyclo 210

Ben je op zoek naar een goedkope fietsnavigatie die je gewoon naar je bestemming brengt? Dan is de Mio Cyclo 210 een uitstekende keuze. De navigatie is eenvoudig te bedienen. Je kan stapsgewijs je favoriete route invoeren in het systeem. Via de Surprise Me functie krijg je zelfs drie verschillende routes aangeboden naar je bestemming. Je kan zo nieuwe routes in de buurt ontdekken. De fietsnavigatie wordt geleverd met kaarten voor Nederland en West-Europa. Je kan zo zelfs op vakantie een recreatief ritje maken. Met de hulp van Point of Interest kan je langs leuke herkenningspunten fietsen op je route. Mio Cyclo 210 houdt geen prestaties bij, maar heeft wel een calorieënteller. Je ziet zo na afloop hoeveel calorieën je verbrandt hebt. De Mio Cyclo 210 is prima om routes in de buurt of op vakantie te verkennen.

De Mio Cyclo 210 is te koop bij Bol.com

Mio Cyclo 205
Mio Cyclo 205

Mio Cyclo 205 HC Europa

De Mio Cyclo 205 HC Europa heeft iets meer mogelijkheden dan zijn voorganger. Qua basis is het nog steeds een goedkope fietsnavigatie die je naar je volgende bestemming brengt. De navigatie is stapsgewijs in te stellen en kan via points of interest navigeren langs leuke herkenningspunten rijden op de route. Wil je weer terugfietsen naar het punt waar je gestart bent? Via de trackback functie zorgt het navigatiesysteem er altijd voor dat je weer veilig terugkomt. Een extra functie bij de Mio Cyclo 205 HC Europa is dat er een hartslag en cadanssensor wordt meegeleverd. Je kan hiermee de intensiteit van je training en je conditie meten tijdens het fietsen. De Mio Cyclo 205 HC Europa wordt geleverd met kaarten van West Europa. Helaas kan je de kaarten niet verder uitbreiden. Voor de rest is het een prima fietsnavigatie met iets meer mogelijkheden om je prestaties te meten.

Polar V650
Polar V650

Polar V650

Zoek je gewoon een goedkope fietsnavigatie zonder nonsens? Dan ben je bij de Polar V650 aan het juiste adres. Het systeem is echt bedoelt om van A naar B te navigeren zonder extraatjes of toeters en bellen. Dankzij het ingebouwde kompas is het eenvoudiger navigeren welke kant je op moet fietsen. Eén van de grote pluspunten is dat het kaartmateriaal uit te breiden is. Ga je op vakantie? Dan zet je er gewoon nieuwe kaarten op van je vakantiebestemming. De Polar V650 heeft ook een trackback functie. Dit is handig als je weer wil terugfietsen naar je beginpunt. Voor de rest is het een eenvoudige fietsnavigatie zonder extra’s.

De Polar V650 is te koop bij Bol.com

Teasi One 4

De Terasi One 4 is veel meer dan een goedkope fietsnavigatie. Je kan deze navigatie gebruiken voor tijdens het wandelen, fietsen, racen of fietsen op de mountainbike. Uit deze profielen kan je kiezen voor je een route selecteert. De fietsnavigatie houdt dan rekening met de sport die je uitvoert. De navigatie is ook als fietscomputer te gebruiken. Je kan bijvoorbeeld op het scherm aflezen hoe snel je fietst en welke afstand je hebt afgelegd. Je kan tevens je hoogtemeters aflezen als je de bergen in gaat. Standaard is de Terasi One 4 voorzien van kaarten van Europa. Maar het is ook mogelijk om kaarten van Amerika en Canada te installeren. Wil je graag de mooiste route afleggen in plaats van de snelste? Door Points of Interest aan te klikken kom je langs de mooiste punten onderweg. Wil je onderweg een tussenstop maken in een restaurant? Ook dit kan je instellen en er onderweg heen navigeren. De Terasi One 4 is absoluut een uitgebreid navigatiesysteem in z’n prijsklasse.

De Teasi One 4 is te koop bij Bol.com

Garmin Edge 25
Garmin Edge 25

Garmin Edge 25

De Garmin Edge 25 valt meer onder de categorie fietscomputers. Je kan dit kleine veelzijdige apparaat gebruiken om je prestaties op de fiets te meten en te analyseren. De Garmin Edge 25 is voorzien van ANT+ sensoren en Bluetooth. Met ANT+ sensoren kunnen externe harstagmeters en cadans meters gekoppeld worden. Je kan met de sensoren de intensiteit van je training meten. Dankzij Bluetooth krijg je de mogelijkheid om je smartphone met de fietscomputer te koppelen. Je kan hierdoor gebruik maken van Garmin Connect op de fiets. Met Garmin Connect kan je een live tracker aanzetten en je vrienden je prestaties laten volgen. Dankzij de ingebouwde GPS sensor kan de Garmin Edge 25 zeer nauwkeurig je locatie bepalen. Je kan ook gebruik maken van de koersfunctie. In deze functie kan je bestaande routes sneller leren rijden of nieuwe routes ontdekken. Ideaal dus als je regelmatig gaat toeren op de fiets. Doordat het apparaatje klein en licht is kan je deze meenemen op de fiets.

De Garmin Edge 25 is te koop bij Bol.com

SmartHalo
SmartHalo

SmartHalo

SmartHalo is een goedkope fietsnavigatie die uit de toekomst lijkt te komen. Het design van het apparaatje ziet er futuristisch uit. De fietsnavigatie heeft geen beeldscherm met een kaart die je de wegwijst. Het is een klein zwart apparaatje met een LED cirkel die verschillende kleurtjes aanneemt. Je koppelt je smartphone aan de SmartHalo en hierop stel je via de bijbehorende App de route in. Deze wordt doorgegeven aan het apparaatje die je via kleurtjes de weg gaat wijzen. De verschillende kleurtjes geven aan welke kant je op moet gaan zonder een kaart te lezen. De kleurtjes geven ook aan hoe hard je gaat en welke afstand je tot nu toe hebt afgelegd. De SmartHalo is eigenlijk ideaal voor fietsers die snel afgeleid raken door een beeldscherm. Of voor fietsers die totaal geen kaart kunnen lezen. In de bijbehorende app stel je niet alleen een route in, maar je kan ook gegevens verzamelen. Bijvoorbeeld hoeveel calorieën je verbrandt hebt in je laatste trainingssessie. Daarnaast registreert de SmartHalo hoogteverschillen en wordt dit meegenomen in je prestaties. Al je prestaties kan je vervolgens rustig nalezen via de app. Wil je na een training je fiets ergens parkeren? Je kan dan de Smarthalo gewoon op je fiets laten zitten. Er zitten een alarm op die afgaat als iemand hem probeert te stelen. Wil je onderweg op de hoogte blijven van gemiste oproepen of berichten? Als onderweg het blauwe lampje knippert weet je direct dat je een bericht gemist hebt. De SmartHalo is absoluut een unieke fietsnavigatie die het allemaal lekker simpel houdt. Daar komt nog eens bij dat het een betaalbare fietsnavigatie is. Absoluut een aanrader dus om eens naar te kijken als je het lekker simpel wil houden.

Lees ook onze review over de SmartHalo

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.