Goedkope fietsschoenen

Wielrennen of mtb’en is een dure sport. Vaak gaat het grootste deel van het budget zitten in een goede racefiets of mountainbike. Voor de outfit en met name de fietsschoenen blijft dan vaak minder geld over. Toch hoeft dit niet een probleem te zijn. Als je slim online shopt heb je keuze uit veel zeer kwalitatieve goedkope fietsschoenen. Met onderstaande tips koop je goedkope fietsschoenen die lange tijd mee gaan. We bespreken onder meer waar je op moet letten bij de aanschaf van je fietsschoenen en waar de goedkoopste fietsschoenen te koop zijn.

Tips voor het online aanschaffen van fietsschoenen

Online kun je fietsschoenen niet van tevoren passen. Uiteraard is dit geen probleem, want bij de meeste webshops kun je gratis retourneren, maar toch heb je uiteraard liever in één keer de goede maat. Daarom de volgende tips:

  • Kijk goed naar de maattabel of het advies van de webshop met betrekking tot de maat van de fietsschoenen. De fietsschoenen van de volgende merken vallen over het algemeen kleiner uit: Mavic, Shimano, AGU, Diadora en Sidi. De merken Northwave en Pearl Izumi hanteren over het algemeen normale maten.
  • Een fietsschoen dient goed aan te sluiten op de voet, je hebt niet zoals bijvoorbeeld normale schoenen een stukje ruimte nodig om je voet te kunnen bewegen tijdens het lopen. Hoe beter de schoen aansluit, des te beter je kracht kunt overbrengen op de pedalen. Een ruimte van 2-3 mm is al voldoende voor de langste teen.
  • Neem een fietsschoen met minimaal één gesp, deze zitten over het algemeen beter vast dan fietsschoenen met enkel klittenband.
  • Bestel schoenplaatjes bij je fietsschoenen, deze worden vrijwel nooit bij de schoenen geleverd, omdat je keuze hebt uit verschillende schoenplaatjes. De keuze voor een schoenplaatje hangt af van het soort pedalen dat op je fiets is gemonteerd

Waar koop je goedkope fietsschoenen?

Als je op zoek bent naar goedkope fietsschoenen dan kun je het beste kijken op de uitverkoop en aanbiedingen pagina’s van de verschillende fietsshops. Vaak worden de fietsschoenen van het seizoen daarvoor het gehele jaar door goedkoper aangeboden. Deze fietsschoenen doen echter niet onder voor de nieuwe modellen en dus heb je kwalitatieve fietsschoenen tegen een goedkope prijs. Onder meer Bol.com Plutosport hebben regelmatig scherpe fietsschoen aanbiedingen. In de webshop van Decathlon vind je standaard scherp afgeprijsde fietsschoenen van het eigen merk B’Twin en Shimano. Wij hebben goede ervaringen met B’Twin, ook fietsschoenen van Sidi en Mavic bevallen ons erg goed.

Lees ook het blog met de beste fietsschoenen

Bij onderstaande webshops verkopen ze goedkope fietsschoenen tegen scherpe prijzen:

Populaire blogs op Onlinefietser.nl