Goedkope kinderfiets – Waar goedkope kinderfietsen kopen?

In Nederland kunnen kinderen niet vroeg genoeg beginnen met fietsen. Rond verjaardagen is een nieuwe fiets dan ook een leuk cadeau om te geven. Maar waar vind je nou een mooie en het liefst goedkope kinderfiets die tevens veilig is voor je kind. In dit artikel geven we je tips waar je het beste goedkope kinderfietsen kunt kopen van een goede kwaliteit. Want goedkoop hoeft niet altijd duurkoop te zijn. Hoewel er natuurlijk wel een aantal fietsverkopers zijn die slechte kwaliteit leveren tegen lage prijzen, kun je door slim te kopen ook hele goedkope kinderfietsen kopen van bekende merken als Loekie, Batavus, Alpina en Lief! Met deze vertrouwde merken weet je zeker dat het met de kwaliteit wel goed zit, maar moet je wel geluk hebben dat er een goede aanbieding is, want de reguliere prijzen van deze kinderfietsen zijn iets duurder. Naast deze premium merken heb je ook nog  merken als Cross, Girandola, Ideal, Popal en Altec. Deze merken maken goedkope kinderfietsen voor een prijs van onder de honderd euro. We zullen per online fietsshop bespreken welke merken ze verkopen en of ze goede kinderfiets aanbiedingen hebben.

Volare kinderfietsen

Het merk Volare is niet meer weg te denken. Als je op zoek gaat naar een goedkope kinderfiets, dan kom je het merk Volare vanzelf tegen. Zowel voor jongens als voor meisjes heeft het merk leuke en stoere kinderfietsen. Bij de jongens zijn de Batman, Cruiser, Paw Patrol en Cars kinderfietsen van Volare erg populair. Bij de meisjes zijn er kinderfietsen van Frozen, Woezel en Pip, Peppa Pig en Melody. De kinderfietsen van Volare worden over het algemeen goed beoordeeld. We raden je aan om per model de beoordelingen goed te lezen, zodat je zeker weet dat je een goede kinderfiets koopt.

De kinderfietsen van Volare zijn te koop bij Bol.com

B’Twin kinderfietsen

Het voordeligst ben je uit bij Decathlon. Deze webshop heeft onder het eigen merk B’Twin verschillende kinderfietsen op de markt gebracht voor alle leeftijden. Vanaf kinderfietsen met zijwieltjes tot racefietsen voor kinderen van 9-12 jaar, Decathlon heeft het. Al vanaf 38,99 euro heb je een kinderfiets met zijwieltjes en afneembare stang.

Ga naar Decathlon om het volledige aanbod kinderfietsen te bekijken

Unicorn kinderfiets

Als je een dochter of kleindochter hebt, dan ontkom je bijna niet aan hun liefde voor unicorns. De eenhoorn is mateloos populair onder peuters en er is dan ook veel speelgoed in het unicorn thema. Maar hoe leuk is het om als meisje op een echte unicorn fiets te leren fietsen?

B’twin Unicorn fiets

De B’twin Unicorn fiets is niet meer weg te denken op het schoolplein van de kleintjes. Deze 14 inch kinderfiets is geschikt voor kinderen van 3 tot 5 jaar (90 tot 105 cm.). De B’Twin 500 Eenhoorn fiets is erg populair en wordt al meer dan 1600 keer beoordeeld met gemiddeld een 4,6 uit 5 sterren.

De B’twin Unicorn fiets is exclusief te koop bij Decathlon

Frozen Kinderfiets

Heb jij ook een dochter die gek is op Anna en Elsa? Of de hele dag Olaf nadoet? Verras haar dan met een Frozen kinderfiets! Het is één van de leukste Frozen cadeaus en je motiveert je dochter om snel te leren fietsen. Er zijn verschillende Frozen kinderfietsen, ons advies is om goed de beoordelingen te lezen want er is veel verschil in kwaliteit.

Frozen kinderfietsen zijn te koop op Bol.com

Kinderfietsen op AliExpress kopen?

Ook op AliExpress vind je verschillende goedkope kinderfietsen voor jongens en meisjes. De verzending laat vaak wat langer op zich wachten, omdat de meeste kinderfietsen direct vanuit China worden verzonden. De prijs ligt vaak wel een stuk lager, maar hou er altijd rekening mee dat je in sommige gevallen nog invoerrechten en/of BTW moet betalen. Uiteraard blijft het vervoeren van een kinderfiets over zo’n lange afstand een risico en is contact opnemen met de leverancier vaak erg lastig. Goedkoop duurkoop? In het geval van een kinderfiets raden wij het kopen op AliExpress af.

Alles over kinderfietsen

Hoeveel kost een kinderfiets?

Een kinderfiets kan je zo duur maken als je zelf wilt. De loopfiets is het goedkoopst en is al vanaf ongeveer 35,- euro te koop. Kijken we naar kinderfietsen met zijwieltjes, dan zijn deze vanaf ongeveer 70,- euro te koop. Voor de oudere kinderen zijn er kinderfietsen van rond de 100,- euro, maar ook voor rond de 400,- euro. Het een en ander hangt af van het merk en de kwaliteit van de kinderfiets. Zo zijn de kinderfietsen van Batavus, BSP en Cortina een stuk duurder dan de kinderfietsen van merken als Popal, Volare en Altec.

Welke fiets voor een kind van 3 jaar?

Een kind van drie is ongeveer rond de 1 meter. In dat geval kan je een kinderfiets aanschaffen van 10 inch. Een handig trucje om te kijken of een kind klaar is voor een 12 inch fiets is als deze kledingmaat 90 draagt. Leeftijd is dus een indicatie, maar kijk vooral naar de lengte van je kind om de fietsmaat te bepalen.

Wanneer kan een kind zonder zijwieltjes fietsen?

De leeftijd waarop een kind fietst zonder zijwieltjes verschilt van kind tot kind. Laat ze eerst een tijdje met zijwieltjes fietsen en zodra ze het sturen, trappen en remmen onder controle hebben en het er ook stabiel uitziet, kan je overwegen om ze onder begeleiding een keer zonder zijwieltjes te laten fietsen. Blijf de eerste keren zonder zijwieltjes blijf je dichtbij het kind en zorg je ervoor dat er geen auto’s of andere fietsers rijden.
Wil je ze snel leren fietsen? Laat ze dan op jonge leeftijd al regelmatig fietsen op een loopfiets, want hiermee leren ze snel om balans te houden. Soms kan je de zijwieltjes dan al overslaan, omdat ze zelf al gewend zijn om balans te houden.

Wat is de beste kinderfiets?

Kijken we naar de beste kinderfiets voor peuters, dan worden de kinderfietsen van Volare, Tornado, supersuper, B’Twin en Nogan erg goed beoordeeld. Het blijft per model belangrijk dat je de beoordelingen leest, omdat het per model kinderfiets kan verschillen. Zo trappen sommige kinderfietsen te zwaar volgens de beoordelingen of is de kwaliteit niet goed.

Lees ook ons blog waarin de beste meisjesfietsen bespreken

Zijn er kinderfietsen van Frozen?

Ja, zowel van Disney zelf als van het merk Volare zijn er verschillende Frozen kinderfietsen te koop. De maat zitten tussen de 10 en 16 inch. De Frozen kinderfietsen zijn voorzien van zijwieltjes en een aantal van deze fietsen hebben een afneembare duwstang.

Waar zijn kinderfietsen het goedkoopst?

Onze ervaring is dat B’Twin kinderfietsen het goedkoopst zijn. Dit in combinatie met een goede kwaliteit, zodat de kinderfietsen een lange tijd mee zullen gaan. Bij Decathlon zijn de kinderfietsen van B’Twin exclusief te koop vanaf ongeveer 45,- euro voor loopfietsen en vanaf ongeveer 99,- euro koop je al een driewieler van B’twin.

Waar moet je op letten bij het kopen van een kinderfiets?

Belangrijk is dat als je een kinderfiets gaat kopen, dat je deze niet op de groei koopt. Koop je een te grote kinderfiets, dan kan je kind niet bij de trappers en zal het dus meer moeite hebben om te leren fietsen. Ga je voor een kinderfiets, dan zijn versnellingen geen noodzaak. Deze kunnen enkel kapot gaan en zijn in ons vlakke kikkerlandje niet zo relevant. Ga eerder voor een lichte kinderfiets, zodat je kind lichter hoeft te trappen. Zit er fietsverlichting op de fiets, zorg dan dat deze op basis van een batterij aangaat. Een dynamo zorgt voor zwaarder trappen. Voor jonge kinderen is een terugtraprem de aan te raden rem. Kies voor een verstelbaar zadel, zodat je kind in eerste instantie met een laag afgesteld fietszadel kan oefenen op de fiets.

Welke maat kinderfiets?

Naast leeftijd, is het een handig trucje om op basis van de kledingmaat de maat fiets te bepalen. De kledingmaat is namelijk afhankelijk van de lengte van je kind en dus een goede graatmeter voor het bepalen van de fietsmaat.

KledingmaatFietsmaatLeeftijd
92-10412 inch2 – 4 jaar
104-11016 inch4 – 6 jaar
110-11618 inch5 – 7 jaar
116-12220 inch6 – 8 jaar
122-12822 inch7 – 9 jaar
128-14024 inch8 – 11 jaar
140-15826 inch> 11 jaar

Kinderfietsen bij Bol

Ook bij Bol.com hebben ze een groot aanbod goedkope kinderfietsen. Onder meer kinderfietsen van merken als Popal, Sjoef, Volare, Disney en Altec. Bol.com heeft kinderfietsen voor alle leeftijden. Of je nu op zoek bent naar een roze meisjesfiets of stoere cruiser jongens fiets, voor ieder type fiets heb je een ruime keuze aan kinderfietsen.

Voor de allerkleinsten is er ook een groot aanbod loopfietsen en loopauto’s.