Goedkope racefiets

Goedkope racefiets

Ga je deze zomer beginnen met wel wielrennen en ben je op zoek naar een goedkope racefiets? Dan is deze blog voor jou geschreven. We geven je tips over waar je op moet letten bij het kopen van een goedkope racefiets. Niet alle goedkope racefietsen zijn namelijk van de kwaliteit die je toch wel minimaal nodig hebt om een rondje te kunnen wielrennen. Toch is het verstandig om in eerste instantie te kiezen voor een iets goedkopere racefiets of tweedehands racefiets om te beginnen met wielrennen. Een goede racefiets met een goede groepset ben je toch wel minimaal 1750 euro kwijt en het is dus wel goed om van tevoren te weten of de wielersport een sport is die je ook na een paar weken nog leuk vindt. Een goedkope racefiets doet in dat geval minder pijn dan een racefiets van 1750 euro.

Tips voor het kopen van een goedkope racefiets

  • Kijk op sites als Marktplaats.nl naar tweedehands racefietsen. Maak altijd even een proefrit voordat je de racefiets overneemt en vraag of er gebreken bekend zijn. Check het frame op scheurtjes en vraag altijd om de originele aankoopbon zodat je weet dat het niet om een gestolen racefiets gaat.
  • Kijk goed naar welke groepset gemonteerd is op de racefiets. Onder een ‘groep’ vallen alle bewegende onderdelen. Zoals de derailleur, remmen, ketting en crankstel. We schreven eerder al een overzicht van alle groepen per merk. Een groepset bepaald grotendeels de kwaliteit van de racefiets. Door het vervangen van een groepset kan je je racefiets later dan ook eenvoudig voorzien van een upgrade, zonder dat je een nieuwe racefiets hoeft aan te schaffen.
  • Carbon racefietsen zijn lichter dan aluminium racefietsen. Ze zijn ook een stuk duurder en er is meer kans op schade als je valt. Een combinatie van een aluminium frame met een carbon voorvork is ook mogelijk. Naast dat dit zorgt voor een klein verschil in gewicht, dempt een carbon voorvork klappen beter dan een aluminium voorvork.
  • Wil je een goedkope racefiets kijk dan regelmatig bij de racefiets aanbiedingen van de bekende fietsshops. De volgende winkels hebben regelmatig scherpe racefiets aanbiedingen:

B’twin racefiets review – Goedkoop is niet altijd duurkoop

B'Twin racefiets reviewMet veel interesse lazen we de B’twin racefiets review van fietstijdschrift Fiets! in de editie van september 2016 (p. 93). In deze review testte oud wielrenner Leon van Bon de B’Twin Ultra 720 AF van sportwinkel Decathlon. Een 1249,- euro kostende racefiets afgemonteerd met Shimano Ultegra onderdelen, aluminium frame, carbon voorvork, Cosmic elite-wielen van Mavic, bijpassende Mavic Yksion banden en een Fi’zi:k racefiets zadel. Leon van Bon is in zijn review erg positief over deze racefiets van het Decathlon passiemerk B’Twin. Met name het feit dat de racefiets is afgemonteerd met Shimano Ultegra onderdelen bevalt hem erg goed, voor deze prijs vind je een groep van deze kwaliteit vrijwel niet terug op een racefiets.

Het merk B’Twin heeft volgens Van Bon een slecht imago onder wielrenners. Toch is het volgens Van Bon tijd dat we de vooroordelen over B’Twin achter ons laten, volgens hem is deze fiets het bewijs dat je ook bij een sportartikelengigant een goede racefiets kan kopen. Hij vindt de racefiets voor deze prijs een erg goede aankoop en zou deze dan ook aanraden. Enige minpuntje dat hij heeft ontdekt is dat op minder goede wegen de kabels beginnen te rammelen. Toch is Van Bon erg positief over de B’Twin racefiets in deze test en blijft zich verbazen over de goede kwaliteit onderdelen voor deze prijs.

Ook volgens Onlinefietser.nl zijn de B’Twin racefietsen van Decathlon een goede keuze als je een racefiets zoekt om te beginnen met wielrennen. Kijk wel per model met welke onderdelen de fietsen zijn afgemonteerd, want hier zitten de grote verschillen in. De racefietsen van B’Twin zijn exclusief te koop bij Decathlon.

Goedkope racefiets kopen

Een overzicht van online fietsenwinkels met goedkope racefietsen: