Haibike elektrische mountainbikes

Het merk Haibike ontwerpt en produceert sinds 1995 mountainbikes. In 2010 kwam het bedrijf als één van de eersten met een elektrische mountainbike op de markt, De Haibike eQ XDURO. Het is op dat moment de eerste keer dat er een off-road compatibele E-mountainbike beschikbaar is voor het grote publiek. Vanaf dat moment wordt Haibike een bekende naam in de MTB-wereld en een voorloper op het gebied van E-MTB’s. Het merk weet als eerste de Gravity Casting Technologie in haar mountainbikes te implementeren. Deze technologie komt oorspronkelijk uit de motorwereld en zorgt ervoor dat componenten stabiel en precies werken, maar toch niet veel wegen. In de jaren na de introductie van de Haibike eQ XDURO blijft het merk zichzelf verbeteren en blijft het de concurrentie regelmatig voor met nieuwe ontwikkelingen. Haibike wint regelmatig awards voor beste design, technologie en is de eerste winnaar van de “Ebike of the year award”.

Waarom een Haibike E-MTB?

Waarom zou je op een sportfiets een motortje willen hebben? Hiervoor zijn verschillende verklaringen. Met een elektrische MTB kan je namelijk overal komen, kan je normaal gesproken een stijl klimmetje niet maken, met een E-mtb is dit geen enkele moeite. Ook is een E-mtb ideaal voor sportieve fietsers die in groepen fietsen. Moeite om de groep bij te houden? Met een elektrische mountainbike is dat verleden tijd en kan jij gewoon weer de groep volgen of zelfs voorop MTB’en.

Keuze uit full suspension en hardtrail

Bij het kiezen voor een Haibike elektrische mountainbike moet je al snel een keuze maken tussen full suspension en hardtrail. Het zit net als bij een gewone mountainbike in de vering van de MTB. Kies je voor een hard trail e-MTB, dan zit er vering in de voorvork. De achterkant heeft geen vering, dus als je regelmatig op ruig terrein in de bossen gaat MTB’en dan is dit niet altijd even comfortabel. Met een full suspension MTB heb je zowel aan de voor- als aan de achterkant vering. Ideaal dus voor ruig terrein waarbij je goede vering aan de voor- en achterkant nodig hebt om de klappen op te vangen. Uiteraard is een full suspension mountainbike ook iets duurder dan een hardtrail MTB.

Skidplate

De motor zit laag in het frame en was in het verleden daardoor kwetsbaar. Daarom ontwierp Haibike de Skidplate, een beschermende laag die effectief de onderkant van de motor beschermd tegen hobbels en klappen van onder.

Motor

De Haibike e-MTB’s beschikken vrijwel allemaal over een Bosch motor. Enkel de Sduro Hardfour lijn beschikt over een Yamaha motor. De Bosch Performance CX motor is geoptimaliseerd voor sportief gebruik. Het levert een constante kracht, ook bij een lage cadans. Met de “trail control” kan je zelf instellen hoeveel support je wil, afhankelijk van het terrein waar je op fietst.

Wat kost een Haibike elektrische MTB?

Een Haibike E-MTB is te koop vanaf 2249,- euro. Voor deze prijs heb je de keuze uit verschillende basis modellen. Het duurste model is op dit moment de Haibike Xduro Nduro 8.0, deze is te koop voor 5409,- euro. De MTB is voorzien van een krachtige Bosch Performace CX motor met een maximum kracht van 75 Nm en een vermogen van 250 watt. Deze en vele andere Haibike elektrische mountainbikes zijn te koop bij Bikester.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.