Kijktip: Mini-docu ‘Beginnen met wielrennen’

Vorig jaar verscheen op Youtube de mini documentaire ‘Beginnen met wielrennen’. In deze docu volgt vlogger Bruno Bobbink (Youtube kanaal) beginnend wielrenner Kevin in zijn poging om gewicht te verliezen op de racefiets. Hij woog bij aanvang van zijn goede voornemens 96 kilo, waarmee hij op het randje zat van overgewicht en obesitas. Tijd dus voor een ommezwaai naar een gezonder leven.

Zijn streven is om ca. 15 kilo af te vallen op de fiets. Hiervoor stelt hij zich ten doel om de Alpentocht te fietsen over een paar maanden. Deze sponsortocht voor de Clinicclowns bestaat uit de beklimming van de Col du Télégraphe en Col du Galibier. In meerdere vlogs volgt Bruno Kevin bij het beginnen met wielrennen. Van de aanschaf van een racefiets tot de uiteindelijke Alpentocht.

Hoe zijn tocht verloopt zie je in verschillende vlogs, de eerste vlog vind je hier.

Een mooie documentaire special over zijn tocht naar een gezonder leven op de racefiets kan je hieronder bekijken:

Credits video: Bruno Bobbink

Credits foto: Ben_Kerckx | Pixabay

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.