Kinder fietskleding

Steeds meer kinderen vinden het heerlijk om kennis te maken met de wielersport. Natuurlijk is het belangrijk dat ze ook de juiste uitrusting krijgen net als hun ouders. Kinderfietskleding is speciaal gemaakt voor de kleine wielrenners in spe. Als ouder is het handig om te weten welke kinder fietskleding je kinderen nodig hebben voor het beoefenen van de sport en waar je deze kleding het beste kunt kopen.

Wielershirts voor kinderen

Het maakt niet uit of je kindje graag wil rijden als een echte prof of gewoon fan is van een bepaalde wielerploeg bij kinderfietskleding kom je altijd wielershirts tegen van de grote helden. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe Lotto Jumbo teamshirt of het officiële tour de france wielershirt. Voor de zomermaanden zijn de shirts verkrijgbaar met korte mouwen en tijdens de wintermaanden met lange mouwen. De shirts kunnen natuurlijk ook gewoon gedragen worden, maar zijn ook zeer geschrikt voor het leveren van sportieve prestaties. De teamkleding is namelijk gemaakt van hetzelfde materiaal als waar de grote wielrenners inrijden. Ze kunnen zo dezelfde prestaties leveren als andere grote wielrenners. Naast de officiële wielershirts kan je ook kinder fietskleding kopen met een meer neutrale kleurtinten die niet bij een bepaalde ploeg horen. Ze zijn wel gemaakt van dezelfde materialen zodat je wel gewoon een goede prestatie kan neerzetten in je eigen wielershirt.

Fietsshirts voor kinderen zijn verkrijgbaar bij Bol.com & Plutosport

Kinderfietsbroek

Kinderfietskleding is speciaal ontwikkeld voor kinderen die een langere tijd op de fiets zitten. Bijvoorbeeld om te trainen voor een grote wielerronde of om gewoon mee te trainen met hun eigen wielervereniging. Het is dan handig om een speciale fietsbroek voor kinderen aan te schaffen. Uiteraard is de broek ook voorzien van een zeem voor extra comfort tijdens het fietsen. Er zijn ook reflecterende delen aangebracht om het fietsen extra veilig te maken. Je hoeft zo niet bang te zijn op ongelukken tijdens een avondtraining met de vereniging.

Kinderfietsbroeken zijn verkrijgbaar bij Bol.com, Decathlon & Plutosport

Kinderfietsjack

Net als de grote wielrenners is het soms prettig om een fietsjack te dragen. Binnen de collectie met kinderfietskleding kom je ook de fietsjack tegen om je lichaam warm te houden tijdens het fietsen. Je kindje wordt zo beschermd tegen de regen en de wind en kan zo nog steeds een goede prestatie neerzetten. Uiteraard is de kinderfietskleding niet compleet zonder het gebruik van een fietsjack.

Onderkleding

Kinderen raken vaak sneller onderkoeld dan volwassenen. Vooral als ze een sportieve prestatie leveren en het weer tegenzit. De spieren worden al snel nat en koud en het is dan prettig om de outfit van je kinderen een beetje extra ondersteuning te geven. De onderkleding kan bijvoorbeeld bestaan uit een speciaal thermoshirt dat gemaakt is voor het leveren van een sportieve prestatie. Zo wordt het transpiratievocht goed opgenomen en verwerkt en de temperatuurregeling van het lichaam tijdens een wedstrijd uitstekend geregeld. De shirts zitten comfortabel voor kinderen en zorgen ervoor dat de temperatuur van het lichaam optimaal blijft.

Kinderfietshandschoenen

Kinder fietskleding is belangrijk om aan te schaffen inclusief speciale fietshandschoenen. De handschoenen zorgen ervoor dat de kinderen veel meer grip hebben op de fiets. Dit is ideaal tijdens ruige routes of over gladde kasseien. Daarnaast wordt je kindje beschermd tijdens een valpartij en beschadigen de handen minder snel. Vooral belangrijk voor kinderfietskleding is dat schokken gedempt worden tijdens het fietsen. Deze schokken kunnen nog schadelijk zijn voor de ontwikkeling van het lichaam van je kindje. Zorg er dus voor dat de kinderfietskleding nooit zonder handschoenen besteld worden.

Kinderfietshandschoenen zijn te koop bij Bol.com & Plutosport

Fietssokken voor kinderen

Kinder fietskleding is vaak erg onderschat en helemaal het aanschaffen van goede fietssokken. Toch zijn ze belangrijk om sportblessures te voorkomen. De sokken zorgen er namelijk voor dat de voeten van je kinderen warm blijven in de winter, maar niet oververhit raken in de zomer. Dankzij de juiste ventilatie kunnen de voeten niet oververhit raken of een probleem krijgen met de afvoer van zweet. De sokken zijn namelijk gemaakt van speciale materialen en heel anders dan de traditionele sportsokken.

Fietsschoenen

Natuurlijk is het naast een goed paar fietssokken ook belangrijk om te kijken naar een paar fietsschoenen. De schoenen zijn helemaal aangepast aan de behoefte van de kinderen tijdens het fietsen. Zo wordt de druk goed verdeeld zodat je op de ideale manier kracht kan overbrengen op de pedalen. De speciale sluitingen zorgen er ook voor dat de schoenen goed rond de voeten blijven zitten tijdens het afleggen van grote afstanden of het beklimmen van bergen. De fietsschoenen kunnen absoluut niet ontbreken binnen de collectie met kinderfietskleding.

Kinder fietsschoenen zijn te koop bij Bol.com

Fietshelmen

Veiligheid blijft natuurlijk belangrijk als je kindje op de fiets zit. Bij een uitrusting hoort natuurlijk ook een fietshelm. Kies voor gerenommeerde merken zodat je zeker weet dat de fietshelmen aan alle eisen doen en ook echt veilig zijn om mee te rijden op de fiets. Een goede fietshelm kan vooral in de wielerwereld vaak een verschil maken tussen leven en dood. Zelfs kinderen behalen al snel hoge snelheden en bij een valpartij is het belangrijk dat het hoofd goed beschermd wordt. De fietshelmen voor kinderen kunnen niet alleen gebruikt worden voor de echte wielersport, maar ook voor recreatief fietsen. Uiteraard kan je wel een echte wielrenners helm kopen en zo gestroomlijnd mooie prestaties leveren in je eigen kinderfietskleding. Naast het materiaal van de helm zelf zijn ze vaak ook voorzien van een schuimlaag om de grootste klappen op te vangen.

Kinderfietshelmen zijn onder meer te koop bij Bol.com & Decathlon

Complete kinder fietskledingset

Als je kindje net komt kijken in de wereld van wielrennen dan is het vaak overweldigend wat je allemaal nodig hebt. Gelukkig zijn er ook complete sets verkrijgbaar met kinder fietskleding. Je krijgt dan vaak een wielershirt, jack en wielerbroek als basis. Je dient nog wel zelf een paar schoenen en een helm uit te zoeken en je outfit is compleet. Wij adviseren ook altijd om er een paar goede sportsokken bij te nemen en het liefste sokken die zijn afgestemd op wielrennen. Je weet dan zeker dan je blessures zoveel mogelijk gaat voorkomen op de fiets.