Kiss Air of Progetto X2 zeem?

Tijdens het fietsen is het belangrijk dat je comfortabel op je fiets zit. Het gaat ten koste van je prestaties en moraal als je niet relaxt op je fiets zit. Naast een goed zadel is het daarom van essentieel belang dat je een goede fietsbroek hebt. Het comfort dat een fietsbroek biedt komt voornamelijk voort uit het type zeem dat er in is verwerkt. Castelli heeft de Kiss Air zeem en Progetto X2 zeem ontworpen. Beide zemen zijn er op gemaakt om jou prestaties te verbeteren en je 100% comfort te bieden, maar wat zijn nou precies de verschillen tussen de Kiss Air en de Progetto X2?

Progetto X2

Progetto X2

De Progetto X2 is de zeem die Castelli gebruikt voor haar beste fietsbroeken. De zeem staat garant voor perfect draagcomfort tijdens de langere fietstochten. De zeem bestaat uit twee afzonderlijke delen. De bovenste laag is gemaakt van zeer zacht en duurzaam materiaal en voorkomt irritatie. Onder de bovenste laag zit nog een verborgen technisch hoogstandje dat zorgt voor nog meer zitcomfort. Het onderste deel van de Progetto X2 zeem is volledig naadloos en zwevend in de fietsbroek aangebracht. Het volgt perfect de vormen van het zadel en op de juiste plekken zijn kleine gel kussentjes geïnjecteerd. De gel kussentjes hebben variërende diktes en zitten op de plekken waar je maximaal comfort nodig hebt. De Progetto X2 is door het naadloze ontwerp een zeem die voor je gevoel opgaat in je lichaam en je billen een optimale en comfortabele ondersteuning bieden tijdens de langere fietsritten. Diverse eigenschappen van de zeem zorgen voor een goede ventilatie en houden het lichaam koeler. Er is zowel een mannelijke versie als een vrouwelijke versie van de Progetto X2 zeem.

Kiss Air

De Kiss Air zeem is een zeer comfortabele zeem die ook nog eens zeer aantrekkelijk geprijsd is in verhouding tot de Progetto X2. Het is een naadloze zeem die onder meer door de zacht geborstelde microvezel garant staat voor maximaal comfort. De naadloze zeem voorkomt namelijk schuren en schuiven, waardoor irritaties niet optreden. De zeem beweegt flexibel met het lichaam mee en is anti bacterieel behandeld voor een optimale hygiëne. De Kiss Air heeft een variabele dikte. Zo zit de maximale dikte precies bij de zitbotjes en is er een perfecte verdeling van kussentjes op elk deel van de zeem. De zeem is naar het lichaam gevormd wat zorgt voor een optimaal draagcomfort gedurende de hele fietstocht.

Progetto X2 of Kiss Air

Over het algemeen zijn fietsers het er over eens dat de Progetto X2 beter is, zeker op lange ritten biedt de dikkere Progetto X2 zeem een comfortabelere fietsbeleving. Toch wordt ook de Kiss Air als een erg fijne zeem ervaren die goed met het lichaam mee beweegt en niet tot irritaties leidt. Naast een klein verschil in extra comfort, zit het grootste verschil in de prijs van de Progetto X2 en Kiss Air. De fietsbroeken met een Progetto X2 zeem zijn over het algemeen duurder dan die met een Kiss Air zeem. Het doel van Castelli was om met de Kiss Air zeem een zeem te ontwikkelen die in kwaliteit niet veel verschilt met de Progetto X2, maar wel vele malen goedkoper kon worden aangeboden. Onze mening is dat Castelli hier goed in is geslaagd, de professionele wielrenner zal de voorkeur geven aan de Progetto X2, maar fietsbroeken met een Kiss Air zeem zullen voldoende comfort bieden voor de gemiddelde amateur wielrenner. Het is dus vooral een keuze van het budget dat je wilt besteden aan je fietsbroek.

Castelli bibshorts zijn te koop bij Bol.com