La Machine review

La Machine review

Als fietsliefhebber heb je het merk La Machine bewust of onbewust regelmatig langs zien komen in programma’s als De Avond Etappe en Tour du Jour. La Machine is een Nederlands merk met een grote passie voor de wielersport, ze hebben een grote collectie casual fietskleding en fietskleding voor op de fiets. Met name de casual fietskleding besteden we aandacht aan in deze La Machine review. Deze wordt regelmatig gedragen in de hiervoor genoemde TV programma’s door wielrenners en oud-wielrenners. Onder andere Thijs Zonneveld, Nikki Terpstra en Stef Clement zijn regelmatig op TV verschenen in de populaire casual fietskleding van La Machine. Laurens ten Dam heeft zelfs een eigen collectie ontworpen in samenwerking met La Machine, de LtD collectie.

Voor de duidelijkheid vermeld ik even dat ik voor deze review geen La Machine kleding ter beschikking heb gekregen, deze heb ik zelf gekocht in de webshop om ook het bestelproces te testen en een objectief oordeel te vellen. In deze review van La Machine kleding worden de t-shirts beoordeeld op design, kwaliteit, juiste maat en draagcomfort. Ook worden de populairste shirts van La Machine en de collectie van Laurens ten Dam besproken.

De keuze is reuze

Probleem nummer 1 in de webshop van La Machine is het kiezen van een T-shirt. Als je je laat gaan eindig je namelijk met vijf verschillende shirts in je winkelmandje. Sinds de introductie van La Machine is het Startnummer 13 shirt erg populair. Ik heb deze vrijwel in het begin besteld toen er nog een donkere variant van was en inmiddels ook de lichte variant toch ook maar besteld. Daarnaast vond ik het shirt met de regenboogtrui kleuren erop (niet meer verkrijgbaar helaas) en het Sprint a Deux shirt erg mooi. Tijdens het schrijven van deze review zie ik al dat dit laatste shirt ook binnenkort uit de collectie gaat. Zo greep ik eerder al naast het regenboog trui shirt dat niet meer in mijn maat beschikbaar was, maar niet veel later gelukkig toch weer beschikbaar was. Hieruit blijkt in ieder geval wel dat er regelmatig nieuwe shirts worden ontworpen en oude ontwerpen niet meer worden bijgemaakt. Ook nu weer zie ik nieuwe shirts die ik graag aan mijn kledingkast toevoeg. Het Miles for Smiles shirt en pocket startnummer 13 shirt brengen mij weer aan het twijfelen om weer nieuwe shirts aan te schaffen.

La Machine review kleding

De shirts had ik voor 15.00 uur in de middag besteld en werden keurig op tijd de volgende dag geleverd. Verzending is vanaf 100 euro gratis, onder de 100 euro betaal je 4,95 euro verzendkosten.

Ga naar de webshop van La Machine

Design

Startnummer 13

Het startnummer 13 shirt is één van de bekendste designs van La Machine. Regelmatig gedragen door wielerprominenten als Puck Moonen, Johan Museeuw en Thijs Zonneveld. Een shirt dat niet weg te denken is uit de La Machine collectie. Eerst was de kleur van het shirt iets donkerder grijs, nu is het gemêleerd grijs en komt het startnummer 13 nog beter tot zijn recht. Uiteraard staat het startnummer 13 op zijn kop, want als je dit nummer krijgt toegewezen dan moet je het noodlot niet tarten door het toch op de normale wijze op te spelden.

La Machine kleding review

Sprint A Deux

Het Sprint A Deux shirt staat voor een duel tussen twee wielrenners. Twee renners demarreren uit het peloton en de ene renner kijkt de andere renner zuur aan als deze niet op kop wil rijden. Bij het naderen van de finish gaan ze allebei in volle sprint, een Sprint a Deux. Dit shirt is geïnspireerd op dit moment in de wielersport. Met een leuk 3D effect in de tekst.

Welke maat?

La Machine is een Nederlands merk. Je kan dus gewoon de Nederlandse maatvoering aanhouden. Draag je normaal een t-shirt in maat M? Dan kan je deze maat ook aanhouden bij het bestellen van een La Machine shirt. Toch niet helemaal zeker? Op de website staat een handige maattabel voor het vinden van de juiste maat.

Kwaliteit en draagcomfort

De shirts zijn van een goede kwaliteit. De opdruk vervaagt niet na meerdere keren wassen en het shirt krimpt niet. De normale shirts zijn gemaakt van 100 % biologische katoen en de premium shirts van 100 % premium katoen. Wat mij wel direct al opviel is dat de shirts niet erg lang zijn. Niet overdreven kort, dat het shirt te hoog zit aan de achterkant of voorkant, in mijn geval zorgt het er voor dat het shirt juist prima valt, maar als je een langer bovenlijf hebt dan is het shirt wellicht te kort. Erg handig dus dat de premium shirts in de lengte iets langer zijn dan de reguliere shirts.

Populaire La Machine shirts

Hieronder hebben we aantal shirts van La Machine geselecteerd die erg populair zijn.

La Machine kleding

Naast La Machine T-shirts is er ook veel andere La Machine casual fietskleding te vinden in de webshop. Zo heb je onder meer keuze uit joggingbroeken, sweaters, vesten en petjes om je volledig te hullen in wielerstijl als je van de fiets bent afgestapt.

La Machine wielerkleding

Wielrenners kunnen hun volledige outfit bij La Machine bestellen. In de webshop vind je stijlvolle La Machine fietsshirts en fietsbroeken. Wil je stoere lange sokken in retro-stijl? Ga dan voor de La Machine fietssokken met leuke teksten. De fietssokken van La Machine zijn in samenwerking gemaakt met Sockeloen.

Ben je na deze review benieuwd naar de kleding van La Machine, kijk dan in de webshop van La Machine

Populaire blogs op Onlinefietser.nl