La Machine truien

La Machine is inmiddels een bekend merk op het gebied van casual fietskleding. Het merk is tijdens de Tour de France en andere grote rondes op tv overal aanwezig, want alle analisten en oud profrenners lopen in de shirts van La Machine. Maar wist je dat je ook in de herfst en winter je liefde voor de koers kan uitstralen met La Machine sweaters? Want naast t-shirts, sokken, sweat pants, petten en zelfs boxershorts heeft La Machine deze week weer een aantal nieuwe La Machine truien in de collectie.

La Machine Johan

De La Machine Johan sweater komt voort uit de premium collectie. De premium collectie is van 100 % premium kwaliteit (pre washed) katoen en wordt gemaakt in Portugal. De La Machine Johan is een prachtige sweater in de kleur donker mint groen. Maar hetgeen de pullover helemaal afmaakt is natuurlijk de achterzak van lycra aan één van de meest iconische fietsshirts uit de geschiedenis van de wielersport, deze is namelijk in het ontwerp van het Mapei team. De Leeuw van Vlaanderen, Johan Museeuw, is de naamgever van deze iconische fietstrui. Hij was één van de beste wielrenners in de jaren 90. Johan Museeuw won meermaals de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix in het opvallende Mapei shirt.

La Machine Johan
La Machine trui

La Machine Eddy

Ook de La Machine Eddy is een sweater uit de premium collectie van La Machine. Op de achterkant van deze La Machine sweater vind je de lycra achterzak van het legendarische wielertenue van Team Molteni Arcore. In deze wielertrui behaalde Eddy Merckx zijn mooiste overwinningen, waaronder meerdere keren de Tour de France, De Ronde van Italië en De Vuelta. Naast grote rondes won Eddy Merckx in het shirt van Molteni Arcore ook Luik-Bastenaken-Luik, Parijs-Roubaix, De Amstel Gold Race en De Ronde van Vlaanderen. Ook Italiaanse wielergrootheden als Gianna Motta en Marino Basso reden in het oranje-zwart van Molteni. Het team dat tussen 1958 en 1976 vrijwel iedere wielerwedstrijd wel een keer wist te winnen.

La Machine Eddy sweater
La Machine sweater

Over La Machine

Het merk La Machine is in 2013 opgericht door Nederlanders die in de kleding die ze dragen de liefde voor de koers willen uitstralen. Het uitgangspunt van alle kleding die ze ontwerpen is dan ook de passie voor de fiets en de liefde voor de koers uitstralen. De shirts van La Machine kom je regelmatig tegen op tv, waar analisten en oud renners als Thijs Zonneveld, Stef Clement en Laurens ten Dam vrijwel iedere avond een ander La Machine shirt dragen in de uitzending.

Wat begon met een aantal shirts werd  als snel een uitgebreide collectie met sweatpants, sweaters, sokken en caps. Sinds dit jaar heeft La Machine ook een uitgebreide wielerkleding collectie waar de letters LMCC prominent op prijken. Met een fietsshirt van La Machine weet je zeker dat je een uniek fietsshirt hebt tussen alle Castelli, AGU en profteam wielershirts.

Eerder schreven we al een uitgebreide review over de t-shirts van La Machine en over de verschillende merken met casual fietskleding.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.