Lezyne Road Drive fietspomp review

Het merk Lezyne heeft als doelstelling om niet alleen de meest kwalitatieve fietsaccessoires te maken, maar ook qua design het verschil te maken met andere merken. De producten van Lezyne zijn dan ook erg populair onder fietsers die gesoigneerd de weg op willen gaan. Lezyne maakt onder meer fietspompen, multitools, bidonhouders en fietsverlichting. Om kennis te maken met het merk ontvingen we van de Nederlandse distribiteur Oneway Distribution de Lezyne Road Drive fietspomp om te reviewen.

Eerste indruk

Lezyne Road Drive test
De slang draai je eenvoudig op de pomp

Bij het openen van de doos valt meteen het slanke en mooie design op, de pomp is dan ook een stuk stijlvoller en lichter dan de standaard minipomp. Toch kijk je in eerste instantie even raar op bij het ontvangen van de fietspomp. Want hoe kan je dit model nu op een handige manier op het ventiel zetten. Hiervoor bevindt zich aan de binnenkant van de fietspomp een ABS Speed Flex slang die je er uit kunt halen en vervolgens op het ventiel kunt draaien. De andere kant van de slang is voorzien van een opzetstuk voor een Frans ventiel (Presta ventiel).

Kenmerken Lezyne Road Drive

De Lezyne Road Drive handpomp is verkrijgbaar in verschillende varianten. Wij ontvingen de Lezyne Road Drive Small, welke een lengte heeft van 180 millimeter en slechts 82 gram weegt. Daarnaast zijn er ook de medium (216 mm. & 96 gram) en large (283 mm & 110 gram) modellen. De pomp is verkrijgbaar in het zwart, wit en zilver. De pompen leveren maar liefst 160psi/11 bar, hetgeen voor een minipomp erg veel is. Daardoor is de Lezyne Road Drive fietspomp erg geschikt voor het pompen van banden op de racefiets. Het gepatenteerde Air Bleed systeem zorgt ervoor dat de pompkop eenvoudig van het ventiel is te verwijderen, door het laten ontsnappen van de luchtdruk met één druk op de knop. De pompkop is voorzien van een Slip Fit, waardoor deze goed op het ventiel blijft zitten.

Bevestiging

De pomp is net te groot om comfortabel mee te nemen in de achterzak van je fietsshirt. Met de meegeleverde bevestigingsbeugel kan je de pomp echter eenvoudig monteren naast de bidonhouder. Het enige wat je nodig hebt hiervoor is een inbussleutel. Door middel van een klemmetje en klittenband zet je de minipomp stevig vast. Tijdens het fietsen rammelt de pomp niet, door de aanwezigheid van “kussentjes” aan de binnenkant van de houder.

Test

Lezyne fietspomp
Met de flexibele slang voorkom je schade aan het ventiel

Het is erg eenvoudig om de ABS Speed Flex slang te bevestigen op de pomp. De slang zet je gemakkelijk op het ventiel, waarna je met opvallend weinig slagen al tot een hard gepompte band komt. Door de Slip Fit blijft de pompkop goed op het ventiel zitten en door de slang ben je flexibeler en krijgt het ventiel minder te verduren tijdens het pompen. Na het pompen ontkoppel je de pomp eenvoudig van het ventiel door het Air bleed systeem knopje dat de luchtdruk laat ontsnappen.

Conclusie

Ben je een wielrenner die naast kwaliteit van zijn materiaal, het ook belangrijk vindt dat het er goed uitziet, dan is de Lezyne Road Drive fietspomp een goede keuze. Het stijlvolle, slanke en lichte design maakt je racefiets er zeker niet lelijker op, wat bij veel andere minipompen vaak het geval is. Jammer is het ontbreken van een drukmeter, maar de pomp is dan ook met name voor het oppompen van de band bij pech onderweg bedoeld. Lezyne heeft een groot aanbod stijlvolle vloerpompen waarmee je de band alvorens je gaat fietsen wel naar de gewenste druk oppompt. Het pompen van een band met de Road Drive is zeer eenvoudig en met de flexibele slang voorkom je een beschadigd ventiel en gedoe met de spaken tijdens het pompen. De pomp is er in drie verschillende maten, in deze test is de Lezyne Road Drive Small getest welke te koop is bij Fietsvakantiewinkel.

Nieuwsgierig geworden naar de fietsaccessoires van Lezyne? Bij de volgende shops is de Road Drive verkrijgbaar en hebben ze veel producten van het merk Lezyne:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.