Mio Cyclo 305 HC Review

De Mio Cyclo 305 HC is absoluut de ideale accessoire voor fietsliefhebbers. De basis van dit handzame apparaatje is gemaakt om fietsers van a naar b te krijgen. Naast een navigatiesysteem voor op de fiets kan je er nog veel meer mee. Je kunt het apparaatje gebruiken voor professionele trainingen of het rijden van recreatieve tochten door de buurt. Wij hebben alle handige functies van dit apparaatje voor je op een rijtje gezet.

Voorzien van een fiets- en wegenkaart

Met de Mio Cyclo 305 HC kun je meteen beginnen met het uitstippelen van fietsroutes. Het apparaatje is standaard voorzien van alle fiets- en wegenkaarten. Je hoeft alleen nog maar een leuke route uit te zoeken en te gaan fietsen. Eventueel kan je de kaart instellen op navigatie voor de auto. Je kan zo direct naar het dichtstbijzijnde vertrekpunt rijden van de door jouw gekozen fietsroute.

Surprise Me

Je favoriete fietsroutes kan je opslaan in de Mio Cyclo 305 HC. Als je toch een keer iets anders wilt doen in plaats van de standaard fietsroute dan kan je klikken op Surprise Me. De Mio maakt nu een nieuwe fietsroute met hetzelfde begin en eindpunt. Je kan zo langere afstanden fietsen en nieuwe bestemmingen ontdekken. Hij geeft altijd drie verschillende verrassingsroutes waar je uit kan kiezen.

Wifi

De Mio Cyclo 305 HC kan aangesloten worden op het wifi netwerk en dit is handig voor het programma MioShare. Met deze software kan je nieuwe routes vinden en direct synchroniseren met je navigatiesysteem. Je kan ook binnen een paar minuten gegevens delen met je computer via het wifi netwerk.

Trainen met de geïntegreerde ANT sensor

Fanatieke fietsers en mountainbikers kunnen gebruik maken van de geïntegreerde ANT sensor. Je kan hiermee je calorieën verbruik meten, afstanden, hoogte en snelheid. Eventueel kan je ook nog hartslagsensoren aan het systeem koppelen.

Trainingsprogramma’s

De Mio Cyclo 305 HC is uitgerust met verschillende trainingsprogramma’s voor wielrenners en mountainbikers. Als de weersomstandigheden slecht zijn dan kan je een speciaal binnen programma starten om fit te blijven.

POI’s voor fietsers

De Mio Cyclo 305 HC is uitgerust met speciale POI’s voor fietsers. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant op fietsafstand of een fietsenwinkel voor een lekke band.

Batterij met een lange levensduur

De Mio Cyclo 305 HC wordt standaard geleverd met her oplaadbare batterijen. De batterijen hebben een gebruiksduur van 12 uur zodat je zelfs lange afstanden kan afleggen.

Weerbestendig

Het apparaatje is waterdicht IPX7 zodat je bestand bent tegen alle weersomstandigheden of modderpoelen voor mountainbikers.

Mio Cyclo 305 HC Review

Het bevestigen van het apparaat is eenvoudig en vereist niet al te veel handigheid. Met de Mio Cyclo 305 HC is het eenvoudig om een fietsroute uit te stippelen, ook de Surprise me functie is een leuke optie als je eens een keer een ander rondje wilt fietsen. Een nadeel is dat het systeem soms wat traag reageert in vergelijking met bijvoorbeeld een autonavigatiesysteem. Maar zodra je je route hebt ingesteld geeft het navigatiesysteem op een duidelijke manier de route aan. De GPS ontvangst is prima. Wat tegenvalt is het aflezen van het scherm bij veel zonlicht. Over het algemeen is de Mio Cyclo 305 HC in deze prijsklasse één van de betere fietsnavigatiemodellen. Uiteraard zijn er beter functionerende navigatiesystemen, zoals de Garmin Edge 820 en Mio Cyclo 605, maar daar hangt ook een duurder prijskaartje aan.

De opvolger van de Mio Cyclo 305 HC is op dit moment erg goedkoop verkrijgbaar bij Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.