Mooie fietsshirts

Het gesoigneerd* wielrennen op de racefiets wordt steeds belangrijker voor veel wielrenners. De tijden dat je de outfit van je favoriete wielerploeg aantrekt lijken voorbij, want de wielerkledingmerken komen met steeds meer stijlvolle wielershirts die in niets lijken op de shirts van een kleine tien jaar geleden. Tijd dus voor een blog over wij de mooiste fietsshirts van dit moment vinden.

*soig·ne·ren (soigneerde, heeft gesoigneerd)

1. Met zorg zijn toilet maken: er zeer gesoigneerd uitzien 
2. De lichamelijke conditie verzorgen
3. Wielrendefinitie: Stijlvol op de racefiets op een goed onderhouden en schoongehouden racefiets.

De mooiste fietsshirts

Maar wat zijn volgens ons op dit moment de mooiste fietsshirts? Vooropgesteld zijn dit onze eigen favorieten qua fietsshirts. Later in dit blog gaan we in op de mooiste fietsshirts ooit in de Tour de France. De fietsshirts in deze top 5 zijn op dit moment te koop.

Top 5 mooiste fietsshirts

1. AGU Essential fietsshirt

Of je nu voor het volledige zwarte AGU Essential shirt gaat of de AGU Striped Essential shirts. Met deze fietsshirts fiets je er gesoigneerd bij. Het AGU logo is er subtiel in verwerkt. De shirts hebben een slim fit pasvorm en zijn gemaakt van 100 % sneldrogend en ademend polyester.

2. Bioracer Metalix Fietsshirt

Volgens Bioracer zelf een fietsshirt om mee te blinken op de racefiets. Een goede combinatie tussen stijl en comfort. Het shirt is zowel voor dames als heren beschikbaar.

Mooiste Bioracer fietsshirt

3. Gore Wear SS C3 Jersey

Het Gore Wear C3 Jersey houdt je koel en comfortabel tijdens warm weer. Het shirt heeft een moderne pasvorm met net iets langere armen en achterkant.

Mooiste Gore fietsshirt

4. Castelli Aero Race 6.0

Een fietsshirt van Castelli mag uiteraard niet ontbreken. Alleen al het welbekende logo met de schorpioen maakt het shirt een echte eyecatcher. Let wel op, want de Italiaanse shirts vallen klein uit.

Mooiste Castelli fietsshirt

5. Van Rysel Endurance

Decathlon enkel voor de beginnende sporter die goedkope sportkleding zoekt? Dat imago kunnen we de sportketen al lang niet meer geven. Met de Van Rysel collectie heeft het een premium fietskleding merk aan het assortiment toegevoegd met een aantal mooie fietsshirts.

Mooiste Van Rysel fietsshirt

Hoe ga je gesoigneerd gekleed wielrennen?

Gesoigneerd op de racefiets zitten is geen exacte wetenschap. Het gaat er dus vooral om wat jij als stijlvol beschouwd. Toch zijn er een aantal Do’s en Dont’s die je als richtlijnen zou kunnen gebruiken om er gesoigneerd bij te fietsen.

Soigneer tips

  • Zorg dat je fietsshirt strak op de huid zit. Heb je niet het figuur van een wielrenner, maar een buikje, zorg dan juist dat het fietsshirt niet te strak zit.
  • Laat de kleuren van racefiets of bidon terugkomen in je fietsshirt. Fiets je op een Celeste groene bianchi of een zwarte Bianchi met celeste groene elementen, laat dit dan terugkomen door bijvoorbeeld in een Bianchi fietsshirt te fietsen met celeste groen erin.
  • Ga voor een opvallende en mooie fietsbril. De Oakley Jawbreaker is één van de favoriete fietsbrillen onder wielrenners uit de Tour de France.
  • Ga voor een strakke wielrenhelm die je er op en top prof doen uitzien. Bijvoorbeeld de zwarte Giro Synthe Mips
  • Hoge fietssokken zijn helemaal hip. We bedoelen dan niet compressiekousen, maar de normale fietssokken van bijvoorbeeld GripGrab, VNQR of Castelli

Soigneer dont’s

  • Fiets nooit in een shirt van een team waar je niet bij zit. De wielershirts van Jumbo Visma en Team Ineos zijn hartstikke mooi, maar als je gesoigneerd op de fiets wilt zitten dan draag je deze niet. Maar draag ze vooral om je team aan te moedigen in de Tour de France.
  • Fiets niet in een kermis van verschillende kleuren. Het Mapei shirt is nog steeds één van de meest iconische wielershirts, maar tegenwoordig zal je een dergelijk shirt niet snel in het peloton terugvinden.
  • Draag altijd een fietsshirt. Een sportshirt heeft misschien qua afvoer van zweet dezelfde eigenschappen, maar op de racefiets draag je een wielrenshirt.
  • Draag niet een MTB helm op een racefiets. Mocht je geen andere helm hebben, haal dan in ieder geval dat rare klepje er vanaf.
  • De pootjes van je bril draag je niet onder bandjes van je helm. Draag altijd de pootjes van je fietsbril over de bandjes van je fietshelm.

Mooiste wielershirt ooit

Bicycling hield samen met Het is koers! een verkiezing voor het mooiste wielershirt ooit en daar kwamen een aantal iconische wielershirts in naar voren. Nummer één werd het fietsshirt van Bianchi, dat beroemd werd door de legendarische Italiaan Fausto Coppi. Het shirt is in het celeste groen. Celeste is onlosmakelijk verbonden met het merk Bianchi, je ziet ook veel Bianchi fietsen terug in deze kleur.

Op de tweede plaats stond het TI-Raleigh shirt, terwijl Molteni en Peugeot de derde plek moesten delen.

Meest opvallende wielershirts

Hebben we het over de meeste opvallende fietsshirt oftewel de meest iconische wielershirts uit het peloton, dan moeten we al snel denken aan de shirts van Mapei, La Vie Claire (Het Mondriaan shirt), PDM, T-Mobile van Ulrich, de Rabobank Ploeg, het roze/blauwe shirt van Lampre, de Amerikaanse shirts van Brooklyn en het oranje shirt van BIC.

Wat is het mooiste fietsshirt?

Uit een verkiezing van Bicycling werd het fietsshirt van Bianchi in het celeste groen door de wielerfans gekozen als mooiste fietsshirt allertijden. Op de tweede plaats stond het Raleigh shirt waarin Jan Raas onder andere fietste in de Tour de France. Gedeeld derde werden de shirts van Molteni en Peugeot.

Wat is het beste wielershirt?

Het beste wielershirt is een fietsshirt dat van een goed ademende en sneldrogende stof is gemaakt. Lycra is het perfecte materiaal om een fietsshirt te maken. Het heeft veel rek, waardoor het dicht tegen het lichaam gedragen kan worden. Het zweet wordt daardoor goed naar buiten afgevoerd, zodat het lichaam droog blijft.
De beste wielershirts worden onder meer gemaakt door merken als Castelli, AGU en Bioracer.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.