MTB broek

Wil je goed kunnen genieten van het mountainbiken, dan is een goede mountainbike broek essentieel. Bij MTB’ers valt de keuze dan al snel op een loose fit mountainbike broek. De strakke fietsbroeken met bibs vinden veel MTB’ers niet geschikt voor hun ruige fietstochtjes waarbij je met enige regelmaat achter een tak blijft hangen. Ook passen deze strakke broekjes niet bij het imago van de meeste MTB’ers. In dit artikel gaan we dan ook in op de voordelen van een loose fit mountainbike short!

Mountainbike broek

De bibshorts zijn meestal ontwikkeld voor gebruik op een racefiets, terwijl je op een mountainbike veel andere houdingen aanneemt dan de houding op een racefiets. Als reactie hierop begonnen fietskledingmerken alternatieven te ontwikkelen, waaronder de loose fit mtb short. De laatste jaren hebben deze loose fit mtb shorts erg veel aan populariteit gewonnen en dat is terug te zien aan de beschikbaarheid van deze mtb shorts in de diverse fietskledingshops.

Deze mountainbike broeken zitten zo lekker omdat ze voorzien zijn van een unieke binnenbroek met een zeem waardoor het een uitstekend alternatief is voor de bibshorts. Of je nu voorheen gebruik hebt gemaakt van een bibshort met bretels of een simpele fietsbroek, je zal merken dat een loose fit mtb short beter past bij de bewegingen die je maakt op een mountainbike.

Loose fit mountainbike broek

Omdat het als mountainbiker belangrijk is om beweeglijk te zijn, is het van belang dat er geen onderdelen zijn die dit voor jou kunnen belemmeren. Een strakke bibshort zou ervoor kunnen zorgen dat jij je niet kunt bewegen op de manier zoals jij dat zelf wilt. Bij een loose fit mtb short is dit echter wel mogelijk. Een loose fit mtb short stelt jou namelijk in staat om vrijwel iedere beweging op je mountainbike te maken.

Ook is de gemiddelde loose fit mtb short veel beter bestand tegen de verschillende weersomstandigheden die jij tijdens het mountainbiken kunt tegenkomen. Zo kan je altijd rekenen op de ‘build quality’ van je mtb short.Tevens zijn de meeste mountainbike fietsbroeken geproduceerd van duurzaam materiaal, waardoor je ervan uit kunt gaan dat je nog vele jaren plezier kunt hebben van je loose fit mountainbike fietsbroek. Tel daarbij op dat een mountainbike broek minder snel kapot gaat dan een normale fietsbroek van lycra stof als je bijvoorbeeld blijft hangen achter een tak.

Of jij nu een recreatieve fietser of actieve mountainbiker bent, een loose fit mtb short is een waardevolle toevoeging voor iedere fietser.

Loose fit broeken zijn onder meer te koop bij:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.