Northwave fietskleding review

Hoewel de naam Northwave doet vermoeden dat de wortels van dit merk in de Verenigde Staten of een Scandinavisch land liggen is het tegendeel het geval. Northwave is een merk van wielerkleding dat is ontstaan in Italië. In Italië is wielrennen heilig, en bij Northwave nemen ze het ontwikkelen en verkopen van fietskleding dan ook uiterst serieus. Verschillende accessoires zoals overschoenen en handschoenen heeft Northwave al op de markt gebracht, en uiteraard kan je ook bij Northwave terecht wanneer je op zoek bent naar een wielershirt of wielerbroek.

Northwave wielershirts

De wielershirts die Northwave op de markt brengt zijn niet alleen van hoge kwaliteit, zoals je mag verwachten van een Italiaanse firma wordt er ook veel aandacht besteed aan de stijl. Northwave heeft naam gemaakt met gewaagde ontwerpen zoals een shirt met de afbeelding van een menselijk hart, of een skelet. Als je op wilt vallen is zoiets natuurlijk uitstekend geschikt, Mario Cipollini zal beslist jaloers op je zijn. Wielershirts van Northwave zijn er in speciale uitvoeringen voor heren en dames, en uiteraard zijn er zowel shirts met korte mouwen als shirts met lange mouwen die je kunt kopen. Ook wanneer het buiten kouder wordt kan je nog steeds de weg op met de thermojacks van Northwave. Het speciale polyester thermopile materiaal dat voor de thermojacks wordt gebruikt garandeert een warme fietstocht.

Northwave regenjack    

Een echte wielrenner laat zich natuurlijk niet tegenhouden door een beetje regen, het is alleen zaak om met de juiste kleding op pad te gaan. Northwave fietskleding heeft daarom een aantal regenjacks in de collectie die waterdicht zijn tot 10.000 millimeter waterkolom (in de meeste gevallen is een bescherming van 8000 millimeter waterkolom zelfs al voldoende om je te beschermen).

Northwave wielerbroeken

Als wielrenner stel je natuurlijk hoge eisen aan de kwaliteit van je wielerbroek. Hier heeft Northwave fietskleding rekening mee gehouden bij het ontwerpen van de wielerbroeken. Zowel voor dames als heren heeft Northwave verschillende soorten fietsbroeken in de collectie. Korte broeken met en zonder zeem, lange broeken en lange broeken in thermovariant, en zelfs driekwartsbroeken. Bij al deze broeken is rekening gehouden met het comfort zodat je zonder problemen lange fietstochten kan maken zonder bang te moeten zijn voor irritatie of zadelpijn. Voor fans van fietsbroeken met bretels is er goed nieuws: vrijwel elk model is met verkrijgbaar met bretels, mensen die bretels niet zo nodig vinden kiezen gewoon voor de varianten zonder bretels.

Northwave fietskleding is onder meer te koop bij: