Getest: Bianchi Impulso Ultegra 10sp Triple

Sinds drie maanden ben ik in het bezit van de Impulso Ultegra 10sp Triple van Bianchi. Ik heb deze Bianchi gekocht bij de Bianchi specialist van Nederland, Bimici.nl (inmiddels niet meer beschikbaar, wel de nieuwe racefietsen!). Deze webshop heeft ook een fysieke locatie in het Gelderse Huissen. Voor het opmeten van de juiste framemaat en advies dat aansloot bij mijn voorkeuren ben ik dan ook naar de winkel zelf gegaan. Ik werd goed geholpen en aan de verkoper was te merken dat hij verstand van zaken had en een echte Bianchi liefhebber is. Nadat ik mijn voorkeuren (een racefiets voor iemand die ca. 25 keer per jaar de weg opgaat en ook zo nu en dan in de bergen wil fietsen) had opgegeven kwamen we tot de conclusie dat de Bianchi Impulso Ultegra 10sp Triple goed aansloot op mijn wensen en budget.

Tijdens de meting wordt je lichaam gemeten en wordt aan de hand van die gegevens bepaald welke framemaat er het beste bij past. Je kunt er voor kiezen om de fiets te laten opsturen, maar het is handiger als je de fiets zelf even ophaalt in de winkel in Huissen. De fiets wordt bij verzending per post niet rijklaar afgeleverd, terwijl dat bij levering in de winkel wel het geval is. Ook heb je dan de gelegenheid om nog even een testrit te maken, om bijvoorbeeld het zadel en stuur goed af te stellen. De pedalen kun je zelf of via de winkel aanschaffen en laten monteren. Andere accessoires die je er bij kunt kopen zijn bijvoorbeeld bidons, bidonhouders, zadeltassen, fietspompje en multitool.

Lees verder

Mavic Avenge race schoenen

Getest: Mavic Avenge race schoenen

Ditmaal had ik een race schoen van het merk Mavic ter beschikking om te reviewen, namelijk de Mavic Avenge.

Design

De schoen is verkrijgbaar in het zwart en in het wit, ik besloot het witte model te bestellen. De achterkant van deze fietsschoen is grotendeels zwart en de binnenkant helemaal rood. De schoen heeft een strak en glimmend uiterlijk.

Lees verder

Sagan doet ‘wheelie’ op Mont Ventoux

Tijdens de 15e etappe van de Tour de France 2013 stal Peter Sagan de show door op het moment dat hij weer wordt ingerekend door het peloton een stukje op één wiel met één hand aan het stuur te rijden. Via deze link is een filmpje van het tafereel te …

Lees verder

Cavendish deelt Veelers een beuk uit (video)

Tijdens de door Kittel gewonnen sprint deelde Cavendish een beuk uit aan de Nederlander Tom Veelers. Cavendish zelf melde op Twitter dat het geen opzet was en hij in zijn eigen lijn reed. O.a. Thijs Zonneveld, Sven Nys en Danny Nelissen vonden op Twitter dat Cavendish het bewust deed en …

Lees verder

Hoe een bordeel de tour binnenreed

Gisteren was in de aflevering van Andere Tijden Sport te zien hoe een Nederlandse amateur wielerploeg ver voorliep op de professionele wielerteams met een bus voor de renners. Terwijl de renners van professionele wielerploegen zich open en bloot konden omkleden en zich niet konden wassen, hadden de amateur renners van wielerploeg Sauna Diana de beschikking over een heuse ploegbus waarin ruimte was om je te wassen, om te kleden, te laten masseren en te koken.

Lees verder

Verlichte fietskleding – de toekomst?

Michael Chen ergerde zich er aan dat hij s’avonds in London op zijn fiets nooit werd gezien door de rest van het verkeer. Daarom bedacht hij een fietsjack dat aangestuurd door bewegingen verlicht wordt. Zo kan hij door het uitsteken van zijn arm het licht in zijn arm activeren, waardoor ook in het donker duidelijk richting kan worden aangegeven. Ook heeft het jack een remlicht. In 2008 won Michael Chen met zijn uitvinding de James Dyson Award.

Lees verder

Grappige wielren momenten

De Tour de France en andere wielerwedstrijden zijn zelden saai. Onderstaand filmpje is daar het absolute bewijs van. Van raar geklede supporters tot nare valpartijen, er is altijd iets te beleven in de tour.

Bus Orica GreenEdge vast op de finish lijn

De eerste etappe van de Tour de France was in meerdere opzichten erg spannend. Terwijl het peleton op tien kilometer van de streep fietste reed een bus van Orica GreenEdge zich vast onder de finish boog. In alle haast werd de finish door de organisatie drie kilometer naar voor verplaatst. Hierop begonnen de renners op volle snelheid te rijden met een door Greipel veroorzaakte valpartij ten gevolge. Nadat de banden van de bus waren leeggelopen kon de bus weer onder de boog uitkomen en nog op tijd van de finishlijn afgehaald worden.

Lees verder