Een fietsvakantie is perfect om even vrij te zijn en te genieten van een avontuurlijke vakantie. Tijdens je vakantie leg je regelmatig grote afstanden af en slaap je midden in de natuur. Het enige nadeel is dat je geen stroom hebt om bijvoorbeeld je fietsnavigatie, smartphone of tablet op te laden. Een oplossing om toch je apparatuur op te laden terwijl je aan het fietsen bent is de powerbank. Met de powerbank kan je eenvoudig je apparatuur opladen als er geen stopcontact in de buurt is. Je kan zelfs tijdens het fietsen je navigatie inpluggen en bijladen.
Verleng de batterijduur van smartphone en fietsnavigatie met een powerbank
De batterij van een Garmin fietsnavigatie gaat gemiddeld 5 uur mee. Tijdens een fietsvakantie zit je regelmatig voor een langere tijd op de fiets. Dit betekent dat je accu het niet tot het einde van de rit gaat volhouden. Een powerbank is hiervoor de oplossing. Je kan hiermee meerdere keren je navigatie onderweg opladen. Een fietsnavigatie heeft een accu van gemiddeld 700mAh. Met een powerbank van 10.000 mAh kan je de navigatie ongeveer 14 keer opladen. Je kan zo 14 dagen lang je accu-duur verlengen.
Ook voor apparaten als je smartphone, tablet, fotocamera en laptop kan een powerbank uitkomst bieden. Onderweg, maar ook op een camping zonder stroomvoorziening. Bij de meeste café’s en restaurants doen ze niet moeilijk als je vraagt of je de powerbank even mag opladen.
Tips voor het kopen van een powerbank
Ga je een Powerbank aanschaffen? Dan hebben wij een paar handige tips waar je op kan letten bij de aanschaf:
- Zorg voor voldoende mAh – Het vermogen van een powerbank wordt aangegeven in mAh. Als je één keer een smartphone wilt opladen heb je 2.000 mAh nodig. Voor een laptop 15.000 tot 20.000 mAh.
- Oplaadtijd Powerbank – Het verschil in oplaadtijd per Powerbank os enorm. Sommige modellen dienen slechts 4 uur opgeladen te worden en anderen hebben 8 uur nodig. Moet je het hebben van snelle oplaadmomenten in bijvoorbeeld een restaurant, camping of hotel? Dan is een powerbank met een korte oplaadtijd aan te raden.
- Snelle laders – Een aantal smartphones hebben de optie snel laden. Dit kan niet met elke Powerbank. Let hierbij goed op een hoge uitgaande stroomsterkte.
- Led indicator – Een powerbank met led indicator geeft aan hoeveel energie er nog over is op de powerbank.
- Aantal usb poorten – Een simpele powerbank heeft één usb-poort. Moet je meerdere apparaten tegelijk opladen, dan is een powerbank met meerdere usb poorten aan te raden.
- Let goed op het type uitgang – Als je een laptop op een Powerbank wilt aansluiten heb je niets aan een usb uitgang. Er zijn ook powerbanks met een stopcontact uitgang of USB-C uitgang. Let op welke apparaten je kan opladen met de Powerbank die je op het oog hebt.
- Gewicht – Met een flinke accu zijn powerbanks vaak iets zwaarder dan je zou verwachten, kijk dus ook zeker even naar het gewicht.
Powerbank met zonnepaneel
Tijdens een fietsvakantie in de natuur kom je soms meerdere dagen geen stopcontact tegen. Een Powerbank met zonnepaneel is dan de beste oplossing. Tijdens het fietsen kan je met het zonnepaneel je powerbank opladen. Je kan de powerbank na of zelfs al tijdens je fietstocht meteen gebruiken om je apparaten weer op te laden. Onder andere Xtorm en WakaWaka maken goed beoordeelde solar powerbanks.
Wat is de beste powerbank voor een fietsvakantie?
Wij hebben goede ervaringen met de volgende powerbank merken:
- Trust
- Xtorm
- Anker
- WakaWaka
Powerbanks van deze merken zijn te koop bij: Bol.com
Fotocredits: © Trust International BV