Pro team wielerkleding

Profteam fietskleding

Na het kijken van de Tour de France begint het bij iedere wielerliefhebber weer te kriebelen om de nieuwe wielertenues te kopen van de diverse profteams. Er is online een groot aanbod aan professionele wielerkleding van onder andere Lotto Jumbo, Team SunwebSky en Movistar. In dit artikel vind je een overzicht van deze fietskleding webshops en welke pro team wieleroutfits ze op dit moment te koop hebben. 

Ongeschreven regel

De bloggers van Het is Koers schreven eerder al de “Ethische wielercode”. Hierin wordt de wieleretiquette uitgelegd en komt ook de eeuwige discussie terug of je als hobby renner wel teamkleding mag dragen. Zo staat er in regel 6.6 dat het dragen van een symbolische trui, zoals de gele, roze, bolletjestrui, etc. uit den boze is. Deze is enkel voorbehouden aan hen die deze trui verdiend hebben en je maakt je volgens de wielercode dan ook volkomen belachelijk als je deze draagt.

Profteam outfits mogen volgens de wielercode alleen gedragen worden door de renners die voor het team rijden en dus betaald worden voor het dragen. Indien je toch overweegt om voor teamkleding te gaan, dan moet je zorgen dat je volledige outfit passend is bij dit team. Dus geen wirwar van Movistar, Lotto Jumbo en Sky door elkaar. Beter is als je dan toch gaat voor teamkleding, dat het om een legendarisch merk als Molteni, Alcyon of Peugeot. Enige voorwaarde is dan wel weer dat de trui van het originele materiaal wol dient te zijn en dat je fiets ook retro is.

Een hoop regels, waar wij zelf lak aan hebben. Als jij fan bent van een team, dan moet je dit wat ons betreft kunnen uitdragen als je op de fiets stapt. Zo rij ik nog regelmatig in een Rabobank tenue, om terug te denken aan de mooie overwinningen van Michael Boogerd en Erik Dekker.

Pro team kleding kopen

Op dit moment heeft Bobshop het grootste en ruimste aanbod aan pro team fietskleding. De shirts van Sky, Lotto Jumbo & Team Sunweb zijn erg populair in Nederland. De proteam wielerkleding van Team Sky is exclusief verkrijgbaar bij Bobshop.

Fietskledingshop Profteams
bobshop Alle profteams

Populaire blogs op Onlinefietser.nl