Racefiets zadel kopen

Wil je een nieuw racefiets zadel kopen en ben je benieuwd waar je op dient te letten? We zetten een aantal belangrijke elementen op een rij. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het zadel de juiste ergonomie biedt, de juiste zadelafstelling mogelijk maakt, voor voldoende comfort zorgt en aan de andere kant de juiste hardheid biedt. Deze eigenschappen van het racefiets zadel zorgen ervoor dat je daar probleemloos langere tijd op kunt rijden, zelfs wanneer je in competitieverband rijdt en je het maximale uit je prestaties wilt halen.

Ergonomie en zadelafstelling

Ben je op zoek naar een nieuw racefiets zadel? Zorg er dan voor dat de ergonomie klopt met de vorm van je zitvlak. Dit is bij iedereen uniek, al is de afstand tussen de zitbotjes bij mannen over het algemeen smaller dan bij vrouwen. Dit heeft te maken met de bredere bekken van vrouwen. Ben je van plan om veel lange ritten te gaan maken? Overweeg dan een iets harder zadel, dat zich naar je zitbotjes zal vormen en op termijn zorgt voor de beste ergonomie.

Voorkom op de racefiets dat je te laag zit en last krijgt van je knieën, maar houd er tevens rekening mee dat een te hoge zitpositie tot rugklachten kan leiden. Zorg voor de juiste zadelafstelling op je fiets. Een goed zadel kun je zonder problemen op de juiste manier afstellen, zodat je comfortabel op de fiets plaats kunt nemen.

Hardheid en comfort van het racefiets zadel

Je zou het misschien niet verwachten, maar je kunt het best een racefiets zadel kopen dat behoorlijk hard zit. Een te zacht zadel leidt op termijn tot klachten. Vergelijk het maar met een zacht bankstel waar je comfortabel in wegzakt, totdat je na verloop van tijd niet meer weet hoe je moet gaan zitten. Fietsen doe je het best op je zitbotjes, een zacht zadel richt zich teveel op je vet en vlees.

Fietszadel met gleuf

Wil je zorgen voor voldoende comfort op het racefiets zadel? Koop dan een zadel met gleuf. Het merk ISM staat bekend om deze zadels en staat voor Ideal Saddle Modification. Dit zorgt onder andere voor een betere doorbloeding, dankzij een beperking van verdrukking van spieren en bloedvaten. Daarnaast kun je gemakkelijker je bekken kantelen, waardoor je voor een betere houding zorgt en je minder last hebt van rugklachten. Verder voorkom je druk op het perineum en kun je bijvoorbeeld verklevingen van de plasbuis voorkomen. Inmiddels hebben vele merken racefiets zadel met een uitsparing er in.

Deze tips helpen je om het juiste racefiets zadel te kopen, al is het natuurlijk vooral van belang dat jij je prettig voelt op het zadel. Gebruik dan ook je ervaring met andere fietszadels om voor jezelf te bepalen welke eigenschappen je ideale racefiets zadel heeft. Wij hebben erg goede ervaringen met de fietszadels van San Marco, SQ Lab en Selle Italia.

Racefietszadels zijn onder meer te koop bij de volgende webshops:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.