Retro wielershirts

Retro fietskleding

De wielersport kent een grote geschiedenis met veel hoogte- en dieptepunten. Een belangrijk onderdeel van deze geschiedenis zijn de wielershirts die gedragen werden door de wielrenners van vroeger. Als men aan de klassiekers en Tour de France van vroeger denkt dan heeft men al snel een wielershirt van een profploeg uit die periode voor ogen. Veel fietskledingmerken doen deze tijden herbeleven door retro wielershirts te ontwerpen. De merken Solo, De Marchi en Retro specialiseren zich zelfs in het ontwerpen van retro fietsshirts van de profteams van vroeger. Het merk Solo hebben zich met name gefocust op de periode 50, 60 en 70 met klassieke wielershirts van de succesvolle wielerploegen van toen. Ook het merk Davanti haalt zijn inspiratie uit de fietsshirts van vroeger. Veel van deze retro wielershirts zijn gemaakt met de ademende stof van nu, zodat ze voor optimaal comfort zorgen tijdens het fietsen. Naast retro shirts zijn er ook complete retro wieleroutfits, handschoenen, caps en sokken beschikbaar.

Waar zijn retro fietsshirts te koop

Ben je op zoek naar de retro fietsshirts van heel vroeger, bijvoorbeeld van Molteni, Peugeot of Cinzano, dan vind je wat je zoekt bij Bobshop .

Bij AGU herintroduceren ze deze zomer de Ultima fietskleding van de PDM ploeg. Met uiteraard het welbekende cassettebandje.

De fietskledingwinkel Bobshop heeft keuze uit meer dan 500 wielershirts, waarvan een groot deel retro fiets shirts betreft. Bij Bobshop vind je onder meer wielershirts van het merk Bianchi. Ook voor klassieke wieleroutfits van ploegen als Carrera Jeans (1984-1996), Salvarani (1972), T-Mobile en de Belgische nationale ploeg (1974) ben je bij Bobshop op de juiste plek.

Ultima fietskleding

Het shirt van de PDM ploeg dat nu weer bij Agu verkrijgbaar is

Populaire blogs op Onlinefietser.nl