Retro wielershirts

De wielersport kent een grote geschiedenis met veel hoogte- en dieptepunten. Een belangrijk onderdeel van deze geschiedenis zijn de wielershirts die gedragen werden door iconische wielrenners als Eddy Merckx (Molteni), Fausto Coppi (Bianchi) en Bernard Hinault (Mondriaan shirt van La Vie Claire).

Als men aan de klassiekers en Tour de France van vroeger denkt dan heeft men al snel een wielershirt van een profploeg uit die periode voor ogen. Veel fietskledingmerken doen deze tijden herbeleven door retro wielershirts te ontwerpen.

Deze merken halen de inspiratie uit de fietsshirts van vroeger. Veel van deze retro wielershirts zijn gemaakt met de ademende stof van nu, zodat ze voor optimaal comfort zorgen tijdens het fietsen. Naast retro shirts zijn er ook complete retro wieleroutfits, handschoenen, caps en sokken beschikbaar.

Waar zijn de profshirts van Tour de France teams te koop?

De fietsshirts van Team Jumbo Visma worden exclusief verkocht door kledingsponsor AGU verkocht bij Bol.com

De fietskledingwinkel Bobshop heeft keuze uit meer dan 500 wielershirts, waarvan een groot deel retro fiets shirts betreft van de huidige profteams, maar ook van de oude profteams. Bij Bobshop vind je onder meer wielershirts van het merk Bianchi. Ook voor klassieke wieleroutfits van ploegen als Salvarani (1972), T-Mobile, Lotto-Jumbo en Team Sky ben je bij Bobshop op de juiste plek.

Waar zijn retro fietsshirts te koop

Ben je op zoek naar de retro fietsshirts van heel vroeger, bijvoorbeeld van Molteni Arcore, Peugeot, La Vie Claire, Mapei of Cinzano, dan vind je wat je zoekt op Aliexpress. Veel van de retro shirts die in Nederlandse webshops worden verkocht zijn ingekocht via dezelfde Chinese fabriek. Bestel je direct bij AliExpress, dan duurt de verzending iets langer, maar betaal je wel de oorspronkelijke waarde. De kwaliteit en maatvoering wisselt per shirt, lees dus goed de recensies door.

Bij Bol.com hebben ze ook een grote collectie koerspetjes van onder meer Eddy Merckx (regenboog koerspet), Brooklyn, Cinelli Columbus, Mapei, Molteni en Peugeot.

Casualshirts van helden als Coppi, Merckx en Pantani

  • Het behoeft geen uitleg dat Eddy Merckx het Molteni fietsshirt iconisch heeft gemaakt met zijn vele overwinningen. Naast het Molteni fietsshirt zijn er ook verschillende fanshirts van ‘De Kannibaal’ te vinden op AliExpress.
  • Één van de grootste Italiaanse wielerhelden is natuurlijk Fausto Coppi. Van dit wielericoon zijn verschillende casual retro fietsshirts te vinden bij AliExpress
  • Nog zo’n Italiaans wielericoon is natuurlijk Marco Pantani. De ‘Piraat’ won in 1998 zowel de Tour de France als de Giro d’Italia en kon sindsdien niet meer stuk in Italië. Er is op AliExpress veel fanwear te vinden van Il Pirata.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.