Rollerbank fiets

Trainen op een rollerbank is nog steeds een prima alternatief als de weersomstandigheden fietsen in de buitenlucht niet echt toelaten. Verschillende ontwikkelaars van rollerbanken hebben dat ook steeds beter doorgekregen en daardoor heeft de rollerbank in de afgelopen jaren een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt. Voor de echte freaks zijn er met name door Tacx spectaculaire films ontwikkeld waarmee op een fietstrainer een heuse klassieker of bergetappe kan worden nagebootst. Voor wie dat allemaal wat overdreven vindt is een “standaard” rollerbank ook een prima investering. Trainen vanuit je woonkamer is namelijk een manier waarbij je conditie opbouwt zonder in de herfst of de winter naar buiten te hoeven. Met de moderne generatie rollerbanken is het zelfs mogelijk om de intensiteit van de training zelf in te stellen. Dit komt doordat er een aantal weerstandsinstellingen in de rollerbanken zijn geïntegreerd. Dit is ten opzichte van de oudere rollerbanken een revolutie te noemen omdat je bij de oudere types letterlijk op de rollen reed en dus weinig weerstand te verwerken kreeg. Een rollerbank verschilt van een (virtuele) fietstrainer doordat je op een rollerbank los op de rollen staat terwijl je met een fietstrainer met je achterwiel vast zit in de trainer.

Rollerbanken van Tacx

Omdat Tacx wereldberoemd is geworden met het ontwikkelen van interactieve fietstrainers zou je bijna vergeten dat dit bedrijf ook ‘gewone’ rollerbanken verkoopt. Een rollenbank is een prima manier om te trainen als je vrijheid wilt ervaren, je zit namelijk niet vast met je achterwiel zoals bij de meeste virtuele trainers wel het geval is.

De Tacx Galaxia T1100 rollerbank

Bij Tacx hebben ze er bij de ontwikkeling van de Tacx Galaxia T1100 voor gekozen om de rollerbank uit te rusten met conische (kegelvormige) rollen. Deze gepatenteerde schommeltechnologie zorgt er voor dat je niet van de rollerbank kan geraken. Hierdoor fiets je veiliger en zit je onbezorgd op de fiets tijdens het trainen. Omdat het fietsen op een rollenbank lastig kan blijven wordt er optioneel een beugel meegeleverd waar je je frame aan de voorkant in kunt klikken. De Tacx Galaxia T1100 wordt ook door wielrenners zeer goed beoordeeld.

Rollerbanken van Elite

Elite is een Italiaans merk dat genoeg lef heeft om met Tacx de concurrentiestrijd aan te durven gaan. Dit merk heeft inmiddels ook een aantal virtuele trainers ontwikkeld, maar nog steeds kan je hier voor een ‘gewone’ rollerbank ook prima terecht. Elite heeft een aantal series van de rollerbank po de markt gebracht die van elkaar verschillen in mogelijkheden en uiteraard in prijs.

De Elite Arion Rollerbank

Deze rollerbank van Elite is de goedkoopste variant die te verkrijgen is. doordat deze rollenbank is uitgerust met paraboolvormige rollers blijf je perfect in balans. Hier is goed over nagedacht door de ontwerpers, want iedereen die wel eens op een (oud model) rollerbank heeft gereden weet dat het evenwicht bewaren soms lastig is. nog meer gebruikersgemak levert de ingebouwde opstap zodat je geen halsbrekende toeren hoeft uit te halen voordat je op je fiets zit.

De Elite Arion Mag Rollerbank en de Elite E-Motion Rollerbank

De wielrenner die wat meer geld te besteden heeft en ook graag wat meer mogelijkheden heeft tijdens de training kiest voor de Arion Mag of de E-Motion rollerbank. De Arion Mag verschilt van de Arion doordat er sprake is van geïntegreerde magnetische weerstand. Dit maakt het mogelijk om op drie niveaus van verschillende weerstand te trainen.

Elite of Tacx rollerbank?

Of je voor een rollerbank van Elite of Tacx moet kiezen heeft vooral veel te maken met je eigen persoonlijke voorkeuren. Als je er aan hecht dat om weerstanden in te kunnen stellen ligt de aanschaf van een model van Elite meer voor de hand. Ga je voor de aller modernste snufjes op het gebied van stabiliteit dan is de Tacx Galaxi T1100 zonder enige twijfel de rollerbank die jij moet hebben. Tacx is qua naamsbekendheid de bekendste partij, maar in kwaliteit doet Elite hier niet echt voor onder. Het blijft dus een kwestie van eigen smaak.

Rollerbanken zijn te koop bij de volgende webshops:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.