Selle Royal Zadel

Selle Royal zadels zijn ontworpen in samenwerking met de sport universiteit Keulen. Samen met laboratoria is er onderzoek gedaan naar revolutionaire technieken om een zadel zo ergonomisch mogelijk te maken. Het resultaat is een serie zadels die onder de naam Selle Royal naar buiten zijn gebracht. In de serie zitten 9 verschillende zadels die wetenschappelijk ontwikkeld zijn. Dankzij deze techniek is er altijd een zadel die bij jouw als fietser past.

Relaxed zadel van Selle Royal

Het relaxed zadel van Selle Royal is speciaal ontwikkeld voor fietsers die gewoon rechtop fietsen. De drukpunten van je lichaam zijn anders verdeeld als je met een rug van 90 graden fietst. Speciaal voor deze fietsers is er het relaxed zadel ontwikkeld. Er is veel aandacht besteed aan de drukpunten aan de achterzijde van het zadel. Je kan zo extra comfortabel fietsen op het Selle Royal zadel. Het zadel is helemaal afgestemd op de stand van het lichaam tijdens het fietsen. Het ontwerp is gemaakt op basis van onderzoeken aan de Sport Universiteit in Keulen. Er is niet alleen data verwerkt van wielrenners, maar ook van recreatie fietsers die voor een langere tijd op de fiets zitten. De 3D skin gel zorgt ook nog eens voor extra comfort tijdens het fietsen. Dankzij de uitsparingen in het midden van het zadel zit je extra comfortabel op je fiets en kan je langere afstanden fietsen.

Selle Royal Relaxed fietszadels zijn te koop bij Bol.com

Athletic Selle royal zadel

Voor wielrenners is er de Athletic collectie van Selle Royal. Deze serie zadels is ontwikkeld voor fietsers die fietsen met hun rug in een hoek van 45 graden. De Sport Universiteit in Keulen heeft data verzameld van onder andere grote wielrenners tijdens het rijden op de fiets. Op basis van deze data is een comfortabel zadel ontwikkeld, waarmee sportprestaties verbeterd kunnen worden. In het zadel zit extra schokdemping dankzij 3D skingel. Dankzij de gebogen vering krijg je ook minder last van druk op het zitbot. Dit zadel is perfect voor iedereen die professioneel bezig is met wielrennen of fietsen.

Athletic Selle Royal zadels zijn te koop bij Bol.com

Moderate Selle royal zadel

Het moderate Selle royal zadel is meer voor de fietser die in een houding van 60 graden fietst. Denk bijvoorbeeld aan een mountainbiker of fietser die graag wat sneller gaat. Bij het ontwerpen van het zadel is veel nagedacht over het optimale comfort. Het zadel is helemaal aangepast aan de zithouding van 60 graden. Bij het ontwerp is extra rekening gehouden met het zitcomfort. Het zadel neemt automatisch de stand van het lichaam aan en zorgt ervoor dat er minder druk is op het zitbot.

Moderate Selle Royal zadels zijn te koop bij Bol.com

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.