Serious Request actie: Lieuwe Westra Fietssokken

Het is weer bijna zover, de mannen van 3fm gaan het glazenhuis in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Dit jaar staat het glazenhuis in Leeuwarden in Friesland. De Friese wielrenner Lieuwe Westra steunt het glazenhuis met de verkoop van “Lieuwe Westra fietssokken”. De witte sokken hebben een Nederlandse vlag aan de bovenkant en de naam van Westra op de voet staan. Ze zijn verkrijgbaar in de maten 35-38, 39-42 en 43-46. De prijs is 12,95 euro waarvan een groot gedeelte naar het goede doel van dit jaar gaat. De verkoop wordt georganiseerd door #FFF3FM (Fryslân fytst foar 3fm) welke ook nog een veiling en fietstocht van Den Haag naar Leeuwarden organiseert. De veiling is op 6 december en wordt in goede banen geleid door de gebroeders Anker. Er wordt onder meer een tijdritpak van Lieuwe Westra geveild en een Belkin wielertenue van Bauke Mollema. De veiling begint om 17.30 uur bij de Blokhuispoort te Leeuwarden.

De actie is inmiddels afgelopen helaas, de sokken kunnen niet meer besteld worden. Op zoek naar fietssokken? Lees dan ons blog voor de beste fietssokken.

Lieuwe Westra

Lieuwe Westra is een Nederlandse (Friese) wielrenner en kwam afgelopen seizoen uit voor Vacansoleil-DCM. Hij won de eerste etappe in de Ronde van Californië, nadat hij in de slotfase met Mancebo was ontsnapt. Hij prolongeerde zijn nationale titel op de individuele tijdrit in Winsum. Tijdens de Tour de France wist hij Parijs te bereiken, maar met nog minder dan veertig kilometer te fietsen moest hij toch afstappen, wegens ziekte. Na het einde van wielerteam Vacansoleil-DCM maakte Westra de overstap naar Astana. Voor deze ploeg zit hij in de voorselectie van de Tour de France, maar zal het komende jaar moeten afwachten hoe goed hij in vorm is.

Serious Request

3fm Serious Request is een jaarlijkse actie van radiozender 3fm. Drie bekende DJ’s sluiten zichzelf op in een Glazen Huis en draaien verzoekjes van de luisteraars. Luisteraars kunnen verzoekjes doen tegen betaling. Dit geld is bestemd voor het goede doel. De laatste jaren draait het allang niet enkel meer om plaatjes draaien. Luisteraars uit heel Nederland zetten acties op en halen grote geld bedragen op. Dit jaar vindt Serious Request plaats op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. Het goede doel is wederom het Rode Kruis en het doel is om de stille ramp diarree te verminderen. De DJ’s die het glazenhuis betreden dit jaar zijn Giel Beelden, Paul Rabbering en Coen Swijnenberg.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.