Sky fietskleding

De Tour de France komt er weer aan en alle ogen zijn dus gericht op Team Sky. Ook dit jaar lijkt kopman Chris Froome in een grote vorm te verkeren. Toch zullen we tijdens de Tour de France pas echt merken hoe groot zijn vorm is. Zijn belangrijkste concurrent van twee jaar geleden, Quintana, is er dit jaar weer bij. Met de populariteit van Team Sky zie je ook steeds meer Team Sky fietskleding op de weg rijden tijdens het wielrennen. Sky wielerkleding is razend populair en in veel webshops tijdens de Tour de France uitverkocht vanwege de grote vraag. In dit artikel alles over Team Sky en Sky fietskleding.

Team Ineos

Team Sky is veranderd in Team Ineos. Daar hoort uiteraard nieuwe Ineos fietskleding bij en deze is te bestellen bij Bol.com.

Lees ook onze blog over de kleding van Team Ineos, waar we naast de fietskleding ook kijken naar de fietsschoenen, fietshelm en fietsbril van Thomas, Froome, Bernal & Poels.

Team Sky

In 2010 deed team Sky ProCycling zijn intrede in het wielrennen. Het Britse televisienetwerk BSkyB is de grote sponsor achter deze wielerploeg die in 2010 direct een ProTourlicentie kreeg van de UCI. Het hoofddoel was om in een periode van vijf jaar met een Brit de Tour de France te winnen. Die doelstelling werd in 2012 behaald met de winst van Bradley Wiggins, teamgenoot Froome werd tweede in diezelfde Tour de France.

Manager van Team Sky is Dave Brailsford. Steven de Jongh, Scott Sunderland, Marcus Ljungqvist, Servais Knaven en Sean Yates zijn de ploegleiders. Bekende wielrenners die in de Sky fietskleding gefietst hebben of nog steeds fietsen zijn Christopher Froome, Wout Poels, Geraint Thomas, Egan Bernal, Michal Kwiatkowski en Vasil Kiryienka.

2013 werd een groot succes jaar van Sky. Chris Froome won de Gele Trui in de Tour de France, Rigoberto Uran eindigde als tweede in de Giro d’Italia en Richie Porte won Parijs-Nice. Ook werden er etappes gewonnen in zowel de Tour de France, Giro d’Italia als in de ronde van Spanje.

Team Sky gaat vanaf 1 mei verder onder een nieuwe naam: Team Ineos. Er was al een outfit gepresenteerd voor Team Sky en deze wordt ook verkocht in de webshops. Een collectors item voor de echte Team Sky fans.

Sky fietskleding

Het merk Castelli is de officiële kledingsponsor van Team Sky. Het merk zoekt naar een optimale combinatie van stijl en performance. Alle producten zijn uitvoerig getest op de racefiets voor het best haalbare resultaat. De filosofie van Castelli richt zich op gestroomlijnde ontwerpen, lichtgewicht en perfecte pasvorm voor op de racefiets. Sky fietskleding is bij maar weinig webshops te koop. In Nederland is het Sky fietsshirt enkel verkrijgbaar bij Bol.com.

Foto credits: Team Sky

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.