Spinning kleding

Een steeds populairder wordende fitnessactiviteit zowel in de sportschool als thuis is spinning. De sport kan zowel in een grote groep worden beoefend met een spinninginstructeur, maar ook individueel door je eigen schema aan te houden of via een virtuele instructeur. Tijdens de training wissel je staand en zittend fietsen af op een speciaal daarvoor ontwikkelde spinningfiets. Tijdens de spinning work-out wordt de weerstand van de fiets om de zoveel minuten aangepast, afhankelijk van het tempo en soort oefening. Spinning is een ideale sport voor het intensief trainen van hart, longen en beenspieren. In dit artikel bespreken we welke spinning kleding je het beste kunt dragen tijdens het spinnen en in hoeverre het verschilt van je normale fietskleding. Je spinning kleding outfit is compleet als je een spinningbroek, spinningshirt, fietssokken en spinning schoenen hebt die geschikt zijn voor spinning. We adviseren je in dit artikel graag bij het kopen van spinning kleding.

Spinningbroek

Er worden niet echt speciale fietsbroeken ontworpen voor spinning. Wel zijn bepaalde fietsbroeken meer geschikt voor spinning. Zo kun je het beste kiezen voor een korte of 3/4e fietsbroek. Lange fietsbroeken zijn meestal te warm voor indoortraining. Omdat je een groot gedeelte van de training zittend fietst, is een spinningbroek met zeem aan te raden. Een derde tip is om te kiezen voor een fietsbroek zonder bretels.

Voor dames is een fietsbroek van aan te raden van AGU en Craft, deze merken hebben fietsbroeken zonder bretels en goede ademende eigenschappen. Voor heren raden wij de korte fietsbroeken van AGU, Triban, Castelli en Craft aan, deze zijn erg geschikt voor indoortraining. Voor meer voor Spinning geschikte fietsbroeken kun je onder meer terecht bij Bol.com & Decathlon.

Spinningshirt

Een fietsshirt met korte mouwen voldoet ook tijdens het spinnen. Omdat je veel zal transpireren is een ondershirt onder je fietsshirt aan te raden, op die manier wordt zweet beter afgevoerd. Uiteraard dien je wel te kiezen voor een zomer ondershirt, dat zorgt voor verkoeling. Het merk Craft heeft zowel voor dames als voor heren zeer goede ondershirts die je bij het spinnen kunt gebruiken.

Voor fietsshirts voor spinning kun je het beste terecht bij Bol.com & Decathlon.

Spinningschoenen

De meeste spinningfietsen hebben pedalen waarmee je je gewone sportschoenen met bandjes kunt vastmaken, zodat je ook opwaartse kracht kunt genereren en niet van de pedalen afschiet. Daarnaast hebben ze aan de andere kant van het pedaal een SPD kliksysteem, niet te verwarren met het SPD-SL kliksysteem! Met een fietsschoen met spd schoenplaatjes, kun je je schoen vastklikken in het pedaal zodat je meer directe kracht genereert en je vastzit aan het pedaal, er gaat dus minder kracht verloren tijdens het spinnen. Het beste kun je gaan voor voor mountainbike schoenen, in deze schoenen verdwijnt het schoenplaatje namelijk in de zool, zodat je beter kunt lopen door de sportschool. Let er op dat je de schoenplaatjes altijd apart moet kopen van de fietsschoenen, deze worden niet standaard meegeleverd omdat er meerdere soorten schoenplaatjes zijn. Voor spinning dien je SPD schoenplaatjes aan te schaffen. Voor MTB schoenen kun je onder meer terecht bij Bol.com.

Voor spinning kleding kun je onder meer terecht bij Bol.com & Decathlon