Spinning shirt advies

Een goed spinning shirt is erg belangrijk tijdens het spinnen. Een goed shirt zorgt ervoor dat je beter presteert, omdat zweet beter wordt afgevoerd en je lichaam droog blijft. Spinning shirts zijn speciaal ontworpen voor de intensiviteit van de sport. Wij geven je graag een aantal tips waar je op moet letten bij het aanschaffen van een spinning shirt.

Waar moet een spinning shirt aan voldoen?

  • Vocht afvoeren – Bij spinning zweet je veel en is het belangrijk dat je spinning shirt het vocht naar buiten afvoert. Je shirt mag geen belemmering vormen tijdens het fietsen. Een nat shirt zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt en zit niet lekker.
  • Comfortabel – Comfort is natuurlijk belangrijk het shirt moet lekker zitten.
  • Extra ventilatie – Je lichaam mag niet afgesloten worden door het spinning shirt. Het shirt moet de nodige ventilatie bieden tijdens het spinnen.
  • Lichtgewicht – Met een lichtgewicht shirt merk je niet dat je kleding aanhebt tijdens het fietsen.

Afvoer van transpiratievocht

Het afvoeren van zweet is bij een intensieve sport als spinning extra belangrijk. Koop nooit een spinning shirt gemaakt van simpel katoen. Katoen zuigt zweet op en houdt het vast, waardoor je shirt drijfnat wordt. Een goed spinning shirt is voorzien van technologie die het zweet afvoert. Elk merk geeft zijn eigen naam aan de technologie die gebruikt wordt. De techniek zorgt ervoor dat zweet via de buitenkant afgevoerd wordt. Aan de buitenzijde verdampt het zweet, waardoor je shirt droog blijft. Adidas noemt deze techniek Climacool en Nike Dri-Fit. De techniek is bij beide merken hetzelfde.

Elastisch materiaal

Het is belangrijk dat je voldoende bewegingsruimte hebt in je spinning shirt. Het afvoeren van alleen zweet is niet voldoende. Kies altijd voor een spinning shirt gemaakt van elastisch materiaal. Het shirt beweegt comfortabel met je mee tijdens het fietsen.

Tips spinning shirtKorte mouwen of sleeveless?

Je kan uiteraard een gewoon fietsshirt met korte mouwen gebruiken tijdens het spinnen, maar omdat je binnen traint geven veel spinners de voorkeur aan een shirt zonder mouwen.

Merkadvies: AGU, Avento & Bioracer
Ga voor spinning niet voor het duurste shirt, je draagt het shirt vaak maximaal een uur, dus de eisen liggen lager dan bij een fietsshirt waar je dagtochten mee maakt.

Spinningshirts zonder mouwen zijn te koop bij:

Ondershirt

Veel mensen dragen onder hun fietsshirt een ondershirt tijdens het spinnen. Deze zit direct op de huid en zorgt dat de huid droog blijft en transpiratievocht snel wordt afgevoerd naar de tweede laag. Ook zijn er spinners die enkel een ondershirt dragen tijdens het spinnen. Ook ondershirts heb je met en zonder mouwen.

Goede ondershirts voor spinning zijn te koop bij:

Spinning shirt kopen

Merken als AGU en Castelli zijn gespecialiseerd in fietskleding. Daarnaast ervaren wij zelf Van Rysel van Decathlon als een erg goed merk met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Voor de aanschaf van spinningshirts zijn de volgende webshops aan te raden:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.