Spinningbroek

Er is op internet maar weinig informatie te vinden over waar een goede spinningbroek aan moet voldoen. Tijd dus voor een blog over het kopen van de juiste spinning broek. Ondanks dat spinning namelijk veel op wielrennen lijkt zijn er toch een aantal belangrijke verschillen, waardoor niet iedere wielerbroek geschikt is om mee te spinnen. We leggen je graag uit waar je op moet letten bij het kopen van een spinning broek.

Spinningbroek zonder bretels

Wielrenners raden we aan om te fietsen met een bibshort, dit is een fietsbroek met bretels. Ga je spinnen, dan is een fietsbroek zonder bretels aan te raden. Bij wielrennen zit je vooral in een gebogen houding op de racefiets, terwijl je bij spinning zowel in een zittende houding als regelmatig een staande houding aanneemt. Bibshorts zijn gemaakt voor de zittende houding en daarom minder geschikt voor spinning.

Spinningbroek advies

  • Een fietsbroek met een dunne zeem is aan te raden. Een iets dikkere zeem is met name belangrijk als je lange afstanden gaat fietsen en lang in het zadel zit. Bij spinning is een dunne zeem dus comfortabeler en biedt voldoende ondersteuning op de momenten dat je in het zadel zit.
  • Ga voor een korte of driekwartsbroek
  • Een fietsbroek met platte naden voorkomt irritatie
  • Bestel bij Italiaanse merken (Castelli, Sportful & Nalini o.a.) één maatje groter dan je normale maat
  • Draag geen normaal ondergoed onder de fietsbroek
  • Voel je je niet prettig in een strakke fietsbroek, dan kan je het beste kiezen voor fietsondergoed met zeem onder je normale sportbroek

Beste spinningbroek

De prijzen van een goede spinningbroek verschillen nogal. Dit heeft met name te maken met de gebruikte materialen en zeem. Goede merken zijn Castelli, Loeffler, AGU en Craft. Maar omdat je toch vaak maar een uur op de spinningbike zit zijn ook goedkopere modellen van bijv. B’Twin & Rogelli prima geschikt tijdens het spinnnen. Op basis van onze eigen ervaringen en beoordelingen van andere klanten raden we de volgende spinningbroeken aan:

Spinning broek kopen

Ben je op zoek naar een spinningbroek? Deze webshops hebben een groot aanbod spinning fietsbroeken: