Thuis fietsen

Geschreven in tijden van corona, met tips om thuis te blijven fietsen…

Zit jij ook thuis deze dagen, maar wil je wel fit blijven? Er zijn verschillende manieren om thuis te blijven fietsen. De populariteit van spinningbikes en fietstrainers is de afgelopen dagen flink gestegen, maar zijn dit de enige manieren om thuis je fietstraining te hervatten? We noemen een aantal mogelijkheden om thuis fit te blijven.

Spinningbike

Het populairste fitnessapparaat voor thuis is op dit moment de spinningbike. Deze extreem populaire binnentraining is vooral populair in sportscholen, waar in groepslessen tientallen sporters tegelijk aan het spinnen zijn onder leiding van een trainer. Maar wist je dat je ook heel goed thuis kan spinnen? Zo zijn er op Youtube verschillende spinning workouts te vinden en zijn er vele soorten spinningbikes voor thuisgebruik online te koop. We schreven reeds een aantal blogs over spinning die je kan gebruiken ter inspiratie:

Fietstrainer

Heb je al een racefiets in de garage staan of thuis? Je kan op dit moment prima naar buiten om te gaan wielrennen. Zorg wel dat je uiteraard afstand bewaard en dat je geen symptomen van verkoudheid of koorts hebt, dan wordt toch vooral aangeraden om binnen te blijven.

Maar ook binnen kan je prima je training voortzetten op een fietstrainer of rollerbank. Met een fietstrainer zet je je huidige racefiets op de fietstrainer en kan je aan de slag. Veel interactieve fietstrainers hebben de mogelijkheid om via een app je prestaties te registreren en het fietsen van virtuele routes. Ook kan je tegen vrienden met dezelfde app wedstrijden fietsen of met anderen op het internet.

We schreven de volgende blogs over fietstrainers:

Hometrainer

De hometrainer is ook een erg goede oplossing om thuis te blijven fietsen. Iets minder intensief vaak dan een spinningbike en fietstrainer, maar ideaal om fit te blijven en te herstellen van blesssures. We schreven de volgende blogs over hometrainers:

Hoe zorg je dat thuis fietsen leuk blijft?

  • Een aantal fitnessapparaten kan je koppelen met een app, zodat je gemotiveerd blijft en wordt vermaakt tijdens je fietstraining. Ook kan je je prestaties via de app volgen, zodat je een goed beeld krijgt van je fitheid.
  • Online zijn er op Spotify en Youtube verschillende workout afspeellijsten te vinden. Ga je spinnen zoek dan bijvoorbeeld op Spinning workout en je krijgt verschillende workouts met instructies van een trainer in videovorm. Train je liever zonder beeld? Dan kan je op Spotify zoeken naar spinning workout en ook selecteren op verschillende BPM (aantal beats per minuut) afspeellijsten.
  • Ga niet overmatig trainen nu je binnen moet blijven. Zorg dat je regelmatig een rustdag hebt. Je lichaam is veel training waarschijnlijk niet gewend, dus ondanks dat het een mooie afleiding is in tijden van binnen blijven moet je verstandig om blijven gaan met je lichaam.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.