Thule Easyfold review

In deze test reviewen we de Thule Easyfold XT 2B. De Thule Easyfold serie is een garantie voor een compacte en eenvoudig opvouwbare fietsendrager. De Easyfold is geschikt voor alle fietsen, waaronder zware elektrische fietsen en mountainbikes. Door de flexibiliteit is voor ieder soort frame bevestiging mogelijk. Afhankelijk van het model kan je maximaal twee of drie fietsen meenemen. In deze Thule Easyfold review kijken we onder meer naar de compactheid van de drager, montage op de trekhaak en het plaatsen van de fietsen.

Belangrijkste kenmerken van de Thule Easyfold Xt

  • Fietsendrager kan volledig opgevouwen worden en neemt dus minder ruimte in beslag in de schuur.
  • Eenvoudig te monteren over de trekhaak.
  • Voldoende draagvermogen voor zware mountainbikes of elektrische fietsen.
  • Dankzij de extra afstand tussen de wieldragers is het mogelijk om fietsen met een brede wielbasis mee te nemen.
  • Extra stabiliteit tijdens het rijden dankzij de koppeling aan de trekhaak.
  • Dankzij kantelfunctie blijft de kofferbak bereikbaar met de fietsendrager erop.
  • De fietsendrager heeft een extra diefstalbeveiliging
  • Thule Easyfold XT 2B kan maximaal 2 fietsen van 30 kg per fiets dragen.
  • De fietsendrager is geschikt voor fietsen met framemaat tussen de 22 en 80 mm.
  • Gewicht fietsendrager: 17,9 kg
  • Afstand tussen de fietsen is 22 cm

Review Thule fietsendragerGeschikt voor het vervoeren van de elektrische fiets

Ben je van plan om je elektrische fiets mee op vakantie te nemen? Lang niet alle fietsendragers zijn geschikt voor een e-bike. Een e-bike weegt door de accu een stuk zwaarder, dan de gemiddelde fiets. De Thule Easyfold XT 2B heeft een extra stevige vormgeving. Dit maakt de fietsendrager geschikt voor het vervoeren van twee elektrische fietsen. Met de Easyfold XT 3B kan je zelfs drie elektrische fietsen vervoeren. Een en ander afhankelijk van de kogeldruk die je trekhaak aankan.

Thule Easyfold XT 2B reviewEenvoudige montage over de trekhaak

De Thule Easyfold XT kan je eenvoudig zelf monteren zonder gereedschap. Je schuift de fietsendrager over je trekhaak heen en zet deze vast met het hendel en slot. Vervolgens sluit je de 13 polige stekker aan en klap je de fietsendrager uit. Je hebt dus geen gereedschap meer nodig om de fietsendrager te installeren. Eventueel kan je een Loading Ramp van Thule aanschaffen. Hiermee kan je de fietsen op de fietsendrager rollen. Je hoeft zo de fiets niet meer zelf op de fietsendrager te tillen voor bevestiging. Dit is met name een aanrader voor de zware elektrische fietsen en voor mensen die niet mogen of kunnen tillen.

Thule Easyfold XT 2B review

Na een lange zoektocht hebben we besloten dat de Thule Easyfold XT 2B voldoet aan al onze wensen om twee elektrische fietsen te vervoeren. De vijf wensen waren:

  • Eenvoudig op te bergen (31 x 63 x 68 cm opgevouwen)
  • Snel te monteren op de trekhaak (Binnen een minuut)
  • Geschikt voor elektrische fietsen 25+ kilo (Maximaal 30 kg. per fiets)
  • Kantelfunctie om toegang te houden tot de kofferbak
  • Diefstalbeveiliging voor zowel fietsendrager als fietsen

De Thule Easyfold voldeed aan alle vijf de wensen. We bestelden de fietsendrager bij Bol.com en de volgende dag hadden we deze al in huis. Voor de review hebben we het plaatsen van het kentekenbewijs nog even achterwege gelaten, dit ging daarna echter zonder problemen. We zijn in ieder geval meteen enthousiast over hoe klein het pakket is. Ook het gewicht valt alleszins mee (17,9 kilo) en de fietsendrager is dan ook prima aan het handvat te dragen.

Montage op de trekhaak

Moesten we bij de volgende trekhaak nog enorm ons best doen om met zijn tweeën deze vast en recht op de trekhaak te zetten. Bij de Thule Easyfold plaatsen we de drager ingeklapt op de trekhaak, stellen de spanning van het hendel in en halen het hendel zonder kracht te zetten naar beneden. De drager staat na wat spelen met de juiste spanning van de hendel meteen goed. Met de sleutel draaien we het slot om zodat de fietsendrager onderweg niet kan worden gestolen. De stekker kan je doordat de fietsendrager ingeklapt is eenvoudig aansluiten, waarna je de fietsendrager enkel nog even moet openklappen alvorens de fietsen er op kunnen.

Fietsen installeren op de Thule Easyfold

Het installeren van de fiets kan op twee manieren. Mocht je erg zware fietsen hebben dan kan je gebruik maken van een oprijgoot of je tilt deze zelf op de fietsendrager. De eerste fiets bevestig je eerst aan de fietsarm totdat je een klik hoort, hetgeen betekent dat de fiets optimaal vast zit en ter voorkoming dat je het frame beschadigt. Vervolgens bevestig je de verstelbare pompgespen met snelbinders om de wielen. Voor het eenvoudig bevestigen van de tweede fiets kan je de ‘fietsarm’ van de drager afhalen om deze op de ideale positie op de drager en fiets te bevestigen.

Het gemak waarmee dit gaat was boven mijn verwachting vooraf. Erg blij dat het gestuntel met mijn oude fietsendrager nu voorbij is.

Thule EasyfoldKantelen

Je kent het wel. Je bent op vakantie en wilt even snel iets uit de kofferbak pakken. Of je hebt een lekke band en kan niet bij de reserveband. Met de Thule Easyfold kan je de fietsendrager met fietsen kantelen zodat je weer bij de kofferbank kan. Je plaatst je voet op het kantelpedaal en de fietsen kantelen naar voren.

Wij hebben het niet getest in deze test, maar een oprijgoot is geen overbodige luxe bij erg zware fietsen. Erg fijn is dat je de opvouwbare oprijgoot van Thule kan opbergen op de fietsendrager. Hier heeft Thule een plekje voor gereserveerd op de fietsendrager. De opvouwbare oprijgoot wordt niet standaard meegeleverd.

Thule Easyfold kopen

Wij zijn erg blij met onze keuze voor de Thule Easyfold. Met name de eenvoudige montage en het feit dat je de drager eenvoudig kan opbergen zijn voor ons grote pluspunten ten opzichte van andere fietsendragers. De Thule Easyfold is te koop bij onderstaande webshops:

*Wij hebben deze fietsendrager zelf aangeschaft, deze is niet beschikbaar gesteld door Thule of een webshop.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.