Thule rugzak review

Het merk Thule kennen we in de fietswereld met name van de fietsendragers, maar wist je dat Thule ook een grote collectie rugzakken heeft? Zowel voor fietsers, wandelaars als reizigers heeft Thule verschillende rugzakken. Zo heeft het merk voor sportieve fietsers fietsrugzakken met een drinksysteem. Voor woon/werk verkeer heeft Thule naast diverse fietstassen, ook een speciale waterbestendige rugzak met voldoende opbergvakken voor al je spullen. Deze Thule Pack ’n Pedal Commuter Backpack stuurde Thule ons op voor een review. We hebben de afgelopen dagen deze handige rugzak dan ook aan een test onderworpen en delen graag onze ervaring met de Thule Pack ’n Pedal rugzak in deze review.

Kenmerken van de Thule Pack ’n Pedal rugzak

De Thule Pack ’n Pedal rugzak is ontworpen met maar één doel: ‘De perfecte rugzak creëeren voor mensen die graag op de fiets naar het werk gaan en daarbij behoefte hebben aan een goed te organiseren rugzak die ook nog eens bescherming biedt tegen regen’.  De Thule Pack ’n Pedal kenmerkt zich dan ook door de volgende eigenschappen:

  • Inhoud: 24 liter.
  • Gevoerd en uitneembaar vak voor een 15-inch laptop of kleiner. Daarnaast ook een extra sleeve voor een tablet en vakjes voor accessoires als een muis. Middels drukknoppen kan je het vak vastklikken aan de tas, zodat deze iets hoger zit dan normaal. Hierdoor verhoog je het draagcomfort.
  • Het hoofdvak heeft een afrolbare sluiting, waardoor deze ook zonder regenhoes erg droog blijft en bescherming biedt tegen regen. Het hoofdvak is groot genoeg voor het opbergen van regenkleding en gewone kleding. Door de sluiting is dit niet een vak dat je onderweg even snel openmaakt, bewaar hier dus spullen die je pas op je bestemming nodig hebt.
  • Het voorvak is ideaal voor spullen waar je snel bij wilt kunnen. In het voorvak zit nog een extra vak dat door een rits is af te sluiten en twee netjes, waar je spullen in kan organiseren.
  • Aan de voorkant zit ook nog een kleiner vak waar je bijvoorbeeld een portemonnee in kwijt kan, afsluitbaar met de rits.
  • Aan de zijkant zit een pletbestendig SafeZone-vak voor zonnebril, smartphone en andere kwetsbare spullen waar je geen druk op wilt uitoefenen.
  • Aan de onderkant van de rugzak zit achter een rits het helmnet verborgen. Deze kan je dus mooi verbergen als je je helm niet bij je hebt en als je je helm wel bij hebt kan je die bij aankomst opbergen in het helmnet.
  • Aan de onderkant achter zit nog een vak afgesloten door een rits. In dat vak zit een regenhoes met reflecterende elementen voor extra zichtbaarheid in het donker.
  • Ook zonder de regenhoes heeft de Thule rugzak enkele reflecterende elementen en bevestigingspunten voor eigen fietsverlichting.
  • Het rugpaneel is EVA-gevoerd en biedt bescherming en comfort met de luchtstroomkanalen en luchtdoorlatende schouderriemen.

Review Thule Pack ’n Pedal Commuter Backpack

Maar hoe pakken al deze handige kenmerken uit in de praktijk? Erg handig kan ik na een paar dagen wel zeggen. Ik ben zelf net terug van een backpack reis, waar ik een 20 liter rugzak als daypack gebruik waarin alles door elkaar ligt. Dan zie je eigenlijk al vanaf het begin de mogelijkheden van de Thule Pack ’n Pedal Commuter backpack. Want aan werkelijk alles is gedacht. Ieder vakje heeft een functie en zeker het laptop en tablet vak zijn ideaal voor het veilig bewaren van deze spullen. Erg handig dat je dit vak er volledig uit kan halen, zodat je er goed bij kan. Ook het verstevigde SafeZone vak is wat mij betreft een perfecte toevoeging om je zonnebril en smartphone te bewaren zonder dat het montuur buigt of het glas breekt.

Comfort

De rugzak zit erg comfortabel om je schouders. De luchtdoorlatende schouderriemen zijn goed ademend, zonder dat ze inleveren op comfort. Het rugpaneel is stevig en door de luchtstroomkanalen zweet je minder, waarschijnlijk is het niet voldoende luchtdoorlatend om op een hete zomerdag ermee te gaan fietsen, maar zelfs met een rugzak met mesh net aan de achterkant loopt onder warme omstandigheden het zweet over je rug. Onder normale omstandigheden geniet je in ieder geval van een comfortabele zweetloze fietsrit en krijg je er veel stevigheid voor terug.

Waterdicht

Door al het mooie weer heb ik deze rugzak helaas niet in de regen kunnen testen. Standaard geeft de rugzak in ieder geval een bescherming tegen regen op IPX4 niveau (Plensdicht). Opspattend water en een klein buitje overleven je spullen dus wel. Met name het voorvak en de zijvakken zijn hierbij een risico, het grote vak is door het oprollen i.c.m. een rits al beter beschermd dan bij de meeste rugzakken het geval is. Gaat het hard en langdurig regenen, dan biedt de meegeleverde regenhoes optimale bescherming.

Ideale rugzak voor welk type fietser?

Ga je op de racefiets naar het werk, dan zou ik deze rugzak niet aanraden. Daarvoor is de zithouding niet ideaal in combinatie met deze rugzak, ook heeft de rugzak voor sportieve fietsers te weinig ventilatie aan de achterkant. Ga je echter op een normale fiets, dan is deze rugzak een absolute aanrader. Het is een rugzak die wat mij betreft de perfecte oplossing is voor mensen die met een laptopje, regenkleding en nog wat ander studiemateriaal met de fiets op pad willen zonder alles op één grote hoop in de rugzak te hoeven te proppen. In deze Thule fietsrugzak kan je alles goed georganiseerd en beschermd meenemen naar je werk of school.

De Thule Pack ’n Pedal Commuter Backpack en andere Thule rugzakken zijn te koop bij

Thule fietsrugzak review
Thule Pack 'n Pedal Commuter Backpack
Thule rugzak
Uitneembaar laptop en tablet vak
Thule rugzak
Regenhoes