Time pedalen

Wie pedalen van Time aanschaft weet zich in goed gezelschap. Deze Franse fietsenfabrikant maakt fietsen en onderdelen waaronder pedalen die gebruikt worden door de absolute wereldtoppers op het gebied van zowel wegwielrennen als mountainbiken. Op de weg zijn er diverse Protour-teams die met de pedalen van Time hebben gereden. Zo reed Tom Boonen in zijn meest succesvolle jaar uit zijn carrière met Time pedalen. In 2005 won hij op die manier touretappes, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en het Wereldkampioenschap. Ook op mountainbikegebied heeft Time over succes niet te klagen. De Fransman Julien Absalon won met het materiaal van Time goud tijdens de Olympische mountainbikewedstrijd van 2008 in Peking.

Time MTB pedalen

De MTB pedalen van Time maken gebruik van het Auto Tension Adjustment Concept (ATAC). Hiermee wordt een bewegingsvrijheid op het pedaal gecreëerd die prettig aan voelt en bovendien zelf is in te stellen. De mountainbiker kiest dus zelf voor het aantal graden bewegingsvrijheid. Uiteraard is er tijdens het ontwerpproces van dit pedaal rekening gehouden met de extreme omstandigheden waarin een MTB pedaal moet blijven functioneren. Hiermee is rekening gehouden door het verbindingssysteem zo te ontwerpen dat modder en zand het inklikken niet kunnen belemmeren.

Time mountainbike pedalen zijn te koop bij Bol.com

Time racefietspedalen

Time was het eerste fietsenmerk ter wereld dat met een zogenaamd klikpedaal op de markt kwam. Het bedrijf is sindsdien steeds bezig geweest om de racefietspedalen die het op de markt brengt te perfectioneren. Dat is tot nu toe steeds uitstekend gelukt, en dat hebben diverse professionele wielerteams ook al een tijdje in de gaten. De pedalen van Time zijn er zowel in carbonvarianten als in stalen uitvoeringen. Time pedalen zijn lichtgewicht, maar oersterk en geschikt voor duizenden kilometers fietsplezier. De breedte van de Time pedalen is relatief groot, iets dat veel (recreatieve) wielrenners wel kunnen waarderen omdat het voor het gevoel een stukje extra zekerheid biedt. Inmiddels zijn er diverse series racefietspedalen door Time op de markt gebracht, van extreem geavanceerd en wat duurder tot degelijk en betaalbaar. Het instellen van de q-factor (hoever je op het pedaal met je voet heen en weer kunt bewegen) is een unique sellingpoint van Time.

Time schoenplaatjes zijn te koop bij Bol.com