Tips voor het kopen van een boodschappen fietstas

Fietstas boodschappen

Bij de aankoop van een fietstas voor je boodschappen zul je rekening moeten houden met je persoonlijke wensen. Zo kun je kiezen voor een enkele of een dubbele fietstas. Een dubbele fietstas, die dus aan beide kanten van de bagagedrager een tas heeft voor de boodschappen, blijft na bevestiging aan de fiets bevestigd, terwijl een enkele fietstas als voordeel heeft dat je deze mee de winkel in kunt nemen en dus niet gestolen kan worden.
Kijk bij het aankopen altijd goed of de fietstas op je bagagedrager kan worden bevestigd. Dit is online uiteraard wat lastiger, maar in dat geval kun je middels een simpele zoekopdracht in Google met het merk van die fiets en ‘ervaringen’ lezen hoe andere gebruikers het bevestigen van de fietstas hebben ervaren. Indien je de fietstas in de winkel gaat kopen kun je het beste je fiets meenemen, zodat je direct kunt zien of de fietstas goed past op je fiets. Let hierbij goed op de wijze waarop de tas bevestigd dient te worden, de nieuwere modellen zijn namelijk een stuk gemakkelijker te bevestigen dan de oudere modellen waar je vaak blindelings de riempjes moest vastzetten.
Let er bij de aankoop ook op dat de fietstas een schuin aflopende voorkant heeft, zodat je tijdens het trappen niet de fietstas raakt. Indien je een kinderzitje achterop hebt, moet je ook nagaan of een combinatie van de fietstas en het zitje tegelijkertijd mogelijk is. Ook hebben niet alle fietstassen sleuven voor snelbinders.

Ten slotte moet je bepalen of de fietstas praktisch genoeg is voor jouw situatie. Kun je de fietstas gemakkelijk afsluiten, heeft de fiets een diefstal beveiliging (bijv. een slotje) en is de fietstas ruim genoeg voor je dagelijkse boodschappen zijn de vragen die je je zelf moet stellen.

Benieuwd wat de beste fietstas is? Lees dan dit blog waar we hebben gekeken naar de beste boodschappen fietstas.

De volgende webshops hebben een grote collectie fietstassen van goede merken als Vaude, Ortlieb, AGU en Basil:

In onderstaand filmpje van Profile krijg je meer uitleg over de aanschaf van een fietstas:

Populaire blogs op Onlinefietser.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − veertien =