Tips voor het kopen van een boodschappen fietstas

Wat is de beste boodschappen fietstas? In dit blog geven we antwoord op de vraag welke fietstas je het beste voor je boodschappen kan gebruiken. Ook geven we je tips voor het kopen van een boodschappen fietstas en kijken we waar je op moet letten bij het aanschaffen ervan.

Beste boodschappen fietstas

Wat is volgens ons de beste boodschappen fietstas? Onze top 3 baseren we op eigen ervaringen en de beoordelingen van andere fietsers:

 1. Basil Bohème Fietsschoudertas – 18 liter
  Deze enkele fietstas haal je eenvoudig van je fiets af en draag je als schoudertas zo de winkel in. Het vrolijke design zorgt ervoor dat je er ook in de supermarkt stijlvol bijloopt. Het Hook-On systeem van de Basil Bohème fietsschoudertas zorgt ervoor dat je de boodschappentas snel en veilig aan je bagagedrager hangt. Het waterafstotende polyester zorgt ervoor dat je boodschappen droog blijven als het regent.
 2. Basil Tour Dubbele fietstas – 26 of 40 Liter
  Heb jij een grotere boodschappen tas nodig? Deze dubbele Basil boodschappentas heeft een inhoud van maar liefst 26 of 40 liter. Je bevestigt de boodschappentas aan je fiets met de meegeleverde riempjes. Het 600D polyester zorgt ervoor dat de fietstas waterafstotend is.
 3. New Looxs Mondi Joy Dubbele fietstas – 18,5 of 38 liter
  Deze dubbele fietstas van New Looxs wordt erg goed beoordeeld vanwege de waterafstotende eigenschappen, ruimte in de tas, reflectoren en het eenvoudige bevestigen.

Welke fietstas voor boodschappen?

Als je op zoek bent naar een boodschappen fietstas dan moet deze fietstas in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Stevig en sterk, je moet ten slotte regelmatig vele kilo’s boodschappen in de tas vervoeren.
 • Voldoende inhoud hebben om de boodschappen op te bergen, kijk dus zeker naar het aantal liters dat een boodschappen tas kan opbergen.
 • Eenvoudig te bevestigen zijn.
 • Minimaal waterafstotend.

Enkele of dubbele boodschappen fietstas?

Bij de aankoop van een fietstas voor je boodschappen zal je rekening moeten houden met je persoonlijke wensen. Zo kan je kiezen voor een enkele of een dubbele fietstas. Een dubbele fietstas, die dus aan beide kanten van de bagagedrager een tas heeft voor de boodschappen, blijft na bevestiging aan de fiets bevestigd, terwijl een enkele fietstas als voordeel heeft dat je deze mee de winkel in kunt nemen.

Bevestiging van de fietstas

Kijk bij het aankopen altijd goed of de fietstas eenvoudig op je bagagedrager kan worden bevestigd. De nieuwe modellen fietstassen hebben meestal een bevestigingssysteem waarbij je niet meer blind de riempjes hoeft vast te zetten. Ook zitten de nieuwste fietstassen zo goed bevestigd, dat je ze niet kan jatten zonder dat dit opvalt.

Afneembare fietstas of vaste fietstas?

Ga je voor een enkele fietstas, dan is de kans groot dat het om een afneembare fietstas gaat. Deze fietstassen kan je eenvoudig van de fiets afhalen en worden daarom ook wel pakaftas genoemd. Het grote voordeel is dat je de boodschappen in de supermarkt al in de tas kan doen en als je al boodschappen hebt gedaan de tas eenvoudig mee kan nemen naar een andere winkel of mee in huis om de boodschappen uit te pakken.

Waar je wel op moet letten bij het kopen van een afneembare fietstas is dat deze comfortabel kan worden gedragen als je deze van de fiets afhaalt. Kijk dus goed of de fietstas een handvat of schouderband heeft.

Fietstas met schuin aflopende voorkant

Sommige fietstassen zitten in de weg bij het trappen. Let er bij het bevestigen dan ook goed op dat de fietstas je trappers niet raakt. Een goede fietstas heeft een schuin aflopende voorkant heeft om dit te voorkomen.

Fietstas in combinatie met kinderzitje

Indien je een kinderzitje achterop hebt, moet je ook nagaan of een combinatie van de fietstas en het zitje tegelijkertijd mogelijk is. Een kinderzitje is meestal mogelijk als er een open ruimte zit tussen de twee tassen. Om meer ruimte voor de voetjes te creëren is een bagagedragerverlenger de oplossing. Je kan dan de fietstas iets verder naar achteren op de fiets monteren, zodat er meer ruimte voor de voetjes ontstaat. In dat geval moet je wel kiezen voor een kinderzitje dat je monteert aan de zadelframebuis.

Extra wensen aan een boodschappen fietstas

Waar verschillen boodschappen fietstassen nog meer in:

 • Waterdichtheid, bij boodschappen is waterafstotend in de meeste gevallen voldoende.

Ten slotte moet je bepalen of de fietstas praktisch genoeg is voor jouw situatie. Kun je de fietstas gemakkelijk afsluiten, heeft de fiets een diefstal beveiliging (bijv. een slotje) en is de fietstas ruim genoeg voor je dagelijkse boodschappen zijn de vragen die je je zelf moet stellen.

Benieuwd wat de beste fietstas is? Lees dan dit blog waar we hebben gekeken naar de beste boodschappen fietstas.

De volgende webshops hebben een grote collectie fietstassen van goede merken als New Looxs, Basil, Vaude, Ortlieb en AGU:

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.

Plaats een reactie