Tips voor het rijden van bochten op de racefiets

Kan jij nog wel wat tips gebruiken voor het rijden van betere bochten op de racefiets? Met de juiste techniek ga je beter, sneller en veiliger door de bochten. Maar wat is de juiste techniek in de bochten?

In deze video en blog van Zijwielrent.nl geeft Janneke Scheepers tips voor het nemen van de bochten tijdens het wielrennen. Op haar blog geeft ze daarnaast nog een aantal uitgebreide tips voor het nemen van de bochten.

In het kort:

  • Buiten-binnen-buiten, dit is de ideale lijn die je op de racefiets moet aanhouden.
  • Doorkijken. Kijk voordat je de bocht neemt al naar het punt waar je uit wilt komen.
  • Benen stil. Houdt het binnenpedaal omhoog en het buitenpedaal omlaag. De druk houd je op het buitenpedaal.
  • Handen in de beugel. Romp laag houden.
  • Schouder naar buiten. Met je binnenbeen zit je tegen het frame aan.
  • Aanzetten na de bocht. Na de bocht zet je weer aan en probeer je het oude tempo weer aan te nemen.

In deze video van Janneke Scheepers wordt duidelijk uitgelegd hoe je het beste de bocht kan nemen.

 

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.