Tour de Tietema gaat de uitdaging aan: 50 dagen als prof!

Eerder al verraste Bas Tietema en crew ons met vrijwel iedere dag een nieuwe vlog tijdens de Tour de France. Daarna volgden de BinckBank tour, het WK wielrennen en Taxi Tietema. Deze zomer moest dan ook de definitieve doorbraak worden met vlogs tijdens de Tour de France, Olympische Spelen en Formule 1 in Zandvoort. Helaas gooide corona roet in het eten voor Bas en zijn crew, bestaande uit cameraman en editor Devin van der Wiel en producent en manusje van alles Josse Wester.

Maar het team gaat ondanks deze sportloze zomer niet stilzitten. Integendeel, alle drie gaan ze vijftig dagen leven als een prof om op 16 augustus de Ronde van Vlaanderen van ca. 260 kilometer met zijn drie├źn te rijden. Gedurende deze 50 dagen is er iedere week een vlog te zien op Youtube met daarop de vorderingen.

260 kilometer fietsen zonder ervaring

Belangrijk detail is dat Bas Tietema een voormalig talent is uit de BMC ploeg en zijn sporen in het wielrennen al heeft verdiend. Josse en Devin hebben nog nooit op een racefiets gezeten en worden door Bas en een coach de komende weken begeleid bij het bereiken van het einddoel. Het zijn dan ook erg leuke en herkenbare vlogs voor iedereen die ooit begonnen is met wielrennen of net begint.

Iedere week een vlog

In de eerste aflevering gaan ze een racefiets kopen, zien we hoe het is om voor het eerst met click-pedalen te fietsen en wordt er een inspanningstest gedaan om te kijken hoe het staat met de conditie van de heren.

In aflevering twee wordt er geoefend op de kasseien, worden de benen voor het eerst geschoren, gaan er camera’s kapot, wordt er spaghetti gegeten en wordt het prof-dieet stiekem geschonden.

Je kan alle afleveringen van Tour de Tietema bekijken op Youtube (Tip: Abonneer je voor dit leuke Youtube kanaal, zodat je een melding krijgt als er weer een nieuwe video is)

Fotocredits: Bas Tietema