Trekhaak fietsendrager kooptips

Trekhaak fietsendrager tips

Indien je een trekhaak op je auto hebt dan is dit de beste plaats voor het vervoeren van je fietsen middels een fietsendrager. Doordat de fietsen achter de auto zitten, heb je geen last van de weerstand die fietsen vervoeren op het dak veroorzaakt en dus bespaar je brandstof. Een ander voordeel is dat je de fiets niet heel hoog op het dak hoeft te tillen, wat bij iets zwaardere fietsen een lastig karwei is. Een trekhaak fietsendrager is geschikt voor het vervoeren van één tot maximaal vier fietsen een en ander afhankelijk van de maximale kogeldruk van de trekhaak. Hieronder volgen tips waar je bij het kopen van een fietsendrager op moet letten:

  • Denk van te voren na over hoeveel fietsen je wilt kunnen vervoeren, hierdoor zullen al een aantal mogelijke trekhaak fietsendragers afvallen.
  • Let er op dat de trekhaak fietsendrager past bij het type fiets. Dus bij mountainbikes zal de fietsendrager een bandengoot moeten hebben die breed genoeg is voor de iets bredere mountainbike banden.
  • Wat is de maximale kogeldruk van je trekhaak? Controleer of de fietsendrager in combinatie met de fietsen die je mee wilt nemen dit gewicht niet zal overschrijden.
  • Controleer of je auto een 7 polige of 13 polige stekkeraansluiting heeft. Deze zorgen ervoor dat de verlichting op de fietsendrager functioneert. Indien er toch een verschil is tussen de stekkeraansluiting en de stekker, dan kan dit met een verloopstekker opgelost worden. Deze zijn bij de meeste online webshops in de rubriek accessoires te koop.
  • Kijk of de trekhaak fietsendrager de mogelijkheid heeft om te kantelen. Een fietsendrager die kan kantelen zorgt ervoor dat je met fietsen op de fietsendrager, toch de achterklep van de auto kan openen.
  • Voor trekhaak fietsendragers zijn veel accessoires beschikbaar, zo is het mogelijk om een oprijgoot te kopen voor de trekhaakfietsendrager, zodat je de fietsen niet de fietsendrager op hoeft te tillen. Ook zijn er ophangsystemen en opbergtassen voor de fietsendrager te koop.

Trekhaakfietsendragers zijn online onder meer te koop bij:

   

Populaire blogs op Onlinefietser.nl