Triathlon kleding

Een triathlon bestaat uit meerdere disciplines. Het is een combinatie van drie duursporten. De traditionele triathlon bestaat 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,195 kilometer hardlopen. In dat geval spreek je van een hele triathlon. Er zijn ook triathlons waarbij de afstanden korter zijn zoals de halve en kwart triathlon. Tijdens de triathlon loopt de klok ook tijdens het wisselen van sport door, je krijgt dus niet de tijd om even rustig droog te worden na het zwemmen en van kleding te wisselen. Het is dan ook belangrijk dat je triathlon kleding geschikt is voor alle drie de sporten, zodat je zo weinig mogelijk tijd kwijt bent aan de wissels. Ook is het van essentieel belang dat de kleding van een stof is gemaakt die snel droogt, zodat je na het zwemmen niet enorm afkoelt op de fiets.

Triathlon kleding

Omdat de triathlon de afgelopen jaren in populariteit is gestegen is er ook steeds meer aanbod van speciale triathlon fietskleding. De zogenaamde trisuits zijn ideaal voor het beoefenen van een multisport als de triathlon. Een trisuit is een pak dat uit één geheel bestaat. Het is gemaakt van sneldrogende stof die goed aansluit op de huid, zodat er tijdens het zwemmen weinig weerstand optreedt. Het trisuit is uitgerust met een iets dunnere zeem dan bij normale fietskleding, zodat je tijdens het fietsen wel enig comfort geniet en er tijdens het hardlopen geen last van hebt. Op de rug van het trisuit zitten zakjes waar je voeding en energy-gels in kan vervoeren. In plaats van een trisuit kun je ook triathlon kleding aanschaffen welke bestaat uit twee delen, een top en een broek.

De meeste trisuits en ook andere triathlon kleding hebben compressie eigenschappen, welke ervoor zorgen dat de spieren zo goed mogelijk worden ondersteund en het vermoeidheidsgevoel iets later intreedt.

Triathlon schoenen

De naam triathlon schoenen wordt voornamelijk gebruikt voor de schoenen die je tijdens het fiets onderdeel aan hebt. Ze verschillen op een aantal punten met normale raceschoenen. Zo zijn ze beter geschikt om gedragen te worden zonder sokken en hebben ze een betere afvoer van water, zo kan het water dat na het zwemmen nog aan je voeten zit gemakkelijk naar buiten worden afgevoerd. Triathlon schoenen hebben verder maar twee sluitingen in plaats van drie, zodat een snellere wissel kan worden gemaakt. Veel professionele triatleten zetten de schoenen vast op de pedalen om tijd te besparen tijdens de wissel. Je trekt je schoenen dan op je fiets aan en sluit deze al fietsende.

Triathlon kleding online kopen

Triathlon kleding is te koop bij Bol.com