Unicorn kinderfiets – Eenhoorn fietsen

Voor een meisje is er op dit moment niks mooiers dan een Unicorn kinderfiets als cadeau voor haar verjaardag. Meisjes tussen de 3 en 7 jaar zijn op dit moment helemaal weg van de eenhoorn. Het is daarom erg populair om de eerste kinderfiets in het thema Unicorn cadeau te geven. Er zijn Unicorn kinderfietsen met en zonder zijwieltjes. Vaak kan je de zijwieltjes verwijderen zodra ze goed kunnen fietsen.

Best beoordeelde unicorn kinderfietsen

1. B’twin Eenhoorn meisjesfiets – 14 inch – 3-5 jaar

Deze 14 inch unicorn kinderfiets is de perfecte eerste fiets voor meisjes tussen de drie en vijf jaar. Met een 4,6 uit 5 sterren uit maar liefst 1700 reviews is het de best beoordeelde unicorn kinderfiets tegen een geweldig lage prijs. Van menig meisje is het dan ook de afgelopen jaren de eerste kinderfiets geweest.

 • Verstelbaar fietszadel
 • Afneembare zijwieltjes
 • Volledig omhullende kettingkast
 • Handrem voor en achter. De handrem is een gepatenteerd remsysteem waarbij kinderen 30 % minder kracht hoeven te zetten in vergelijking met een normale remhendel.
 • Inclusief bel, voor- en achterlicht, wielreflectoren en zijwieltjes.
B’twin Eenhoorn Meisjesfiets

2. SJOEF Dolly Meisjesfiets

Deze in meerdere maten verkrijgbare meisjesfiets van het bekende Amsterdamse kinderfietsmerk SJOEF staat voor kwaliteit. In volledig roze en met meerdere afbeeldingen van unicorns is deze meisjesfiets gegarandeerd een mooie verrassing voor meisjes.

 • 12, 14 en 16 inch
 • Afneembare zijwieltjes
 • Alleen het stuur, trappers, zijwieltjes, poppenzitje en mandje hoeven te worden gemonteerd (incl. bevestigingsmateriaal)
 • Zowel het zadel als het stuur zijn in hoogte verstelbaar
 • Terugtraprem en V-brake handrem (voor gedoseerd remmen)
SJOEF Dolly Meisjesfiets

3. Dino Bikes Eenhoorn Kinderfiets

De Dino Bikes Eenhoorn kinderfiets krijgt wisselende reviews. De kinderfiets ziet er leuk uit met een mandje voorop en poppenzitje achterop.

 • 10, 12, 14 en 16 inch
 • Afneembare zijwieltjes
 • Terugtraprem en handremmen
Dino Bikes Eenhoorn kinderfiets

Waar moet je op letten bij het kopen van een Unicorn fiets?

Unicorn fietsen zijn voor kinderen, het is daarom extra belangrijk om de volgende tips in acht te nemen bij het kopen van een eenhoorn kinderfiets:

 • Koop een unicorn kinderfiets niet op de groei
 • Zorg dat de kinderfiets relatief licht van gewicht is, zodat het kind eenvoudig kan trappen.
 • Wil je fietsverlichting op de kinderfiets? Zorg dan dat deze een batterij heeft en niet via een naafdynamo zijn stroom opwekt.
 • Lees goed de beoordelingen van eerdere kopers, zo kom je erachter of de kwaliteit goed is.
 • Zorg dat de kinderfiets een verstelbaar fietszadel heeft, zodat je deze als het kind begint met fietsen zo laag mogelijk kan zetten zodat je kind met de voeten bij de grond kan.
 • Controleer voor gebruik of de remmen goed werken, wij adviseren een terugtraprem, eventueel in combinatie met een handrem.

Welke maat Unicorn fiets?

In deze maattabel kan je precies zien vanaf welke leeftijd, lichaamslengte of kledingmaat ze een bepaalde maat unicorn kinderfiets nodig hebben. Dit geeft je een goede indicatie van de maat van de kinderfiets:

InchLeeftijdLichaamslengteKledingmaat
12 inch2-4 jaar +/- 95 cm.90-105
14 inch3-5 jaar+/- 100 cm.98-108
16 inch4-6 jaar+/- 105 cm.103-118
18 inch5-7 jaar+/- 110 cm.110-123
20 inch6-8 jaar+/- 115 cm.118-128
22 inch7-9 jaar+/- 122 cm.
* Dit is een indicatie, meet vooral zelf goed de lengte van je kind op.

Alles over de Unicorn fiets

Welke fiets voor meisje van 3 jaar?

Wat ons betreft is er geen betere kinderfiets, dan een unicorn kinderfiets voor een meisje van 3 jaar. Wat is er leuker dan een kinderfiets van haar favoriete mythische dier? Een Unicorn meisjesfiets is dan ook altijd een geslaagd cadeau voor een meisje van drie. Je hebt de eenhoorn fietsen in verschillende maten, voor een meisje van drie jaar die tussen de 95 cm. en 100 cm. lang is is een 12 of 14 inch kinderfiets het beste geschikt.

Wat is een unicorn?

Een unicorn is de Engelse naam voor een eenhoorn. De eenhoorn is een mythisch en fictief wezen dat meestal een wit of zilverkleurig paard is met één hoorn op het voorhoofd. Onder kinderen is de unicorn tegenwoordig erg populair. Met de regenboogkleurtjes en het fluffy achtige van de unicorn is het een leuk en ongrijpbaar wezen voor veel kinderen.

Wat is er nog meer van de unicorn voor op de fiets te koop?

Wil je een leuk cadeau kopen voor een unicorn liefhebber? Denk dan eens aan een leuke unicorn fietshelm waarmee je kind veilig op de fiets kan stappen. Maar ook een unicorn fietsbel of fietstoeter is een leuk en betaalbaar cadeau voor op de fiets.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.