Vijf redenen voor het kopen van een fietstrainer trainerband

Nu het weer kouder wordt zit je weer regelmatig binnen te trainen op je fietstrainer. Over twee punten hoor je wheel on fietstrainer gebruikers vaak klagen. Het eerst is het geluid dat de fietstrainer maakt als je een gewone buitenband op de fietstrainer gaat fietsen. Een tweede veel gehoorde klacht is dat de buitenband sneller slijt. Zo kan je na ca. 15 a 20 uur fietsen een normale fietsband meestal al weggooien omdat deze te versleten is. Om deze problemen op te lossen is er de speciale trainerband voor fietstrainers. Deze band is gemaakt specifiek voor fietstrainers, waarbij een unieke rubberen samenstelling van de fietsband zorgt voor minder slijtage en minder lawaai tijdens het trainen.

De voordelen van een fietstrainer trainerband

  • Een trainerband maakt minder lawaai dan een normale buitenband.
  • De band slijt veel minder snel dan een normale buitenband, door de unieke rubberen samenstelling.
  • Je minimaliseert de kans op oververhitting van de fietsband
  • Een speciale fietstrainer trainingsband voorkomt dat de band gaat slippen
  • De bandenspanning is vele malen stabieler dan bij een normale fietsband, zodat het vermogen nauwkeuriger wordt gemeten op een interactieve fietstrainer

Andere manieren om lawaai op een fietstrainer te beperken

Indien je al een fietstrainer hebt gekocht, dan kan je het lawaai dus inperken met een speciale trainingband. Wil je geluid nog verder inperken dan zou je een trainermat kunnen overwegen die je onder de fietstrainer legt. Ook deze absorbeert het geluid, maar verwacht geen wonderen. Andere voordelen van een trainermat zijn dat de mat zorgt dat het voorkomt dat de fietstrainer krassen op de grond maakt en het vangt tijdens het trainen zweet op.

Mocht je nog geen fietstrainer hebben gekocht en is geluid iets waar je je zorgen over maakt in verband met slapende kinderen, gehorig huis of studerende partner, dan raden we aan om voor direct drive fietstrainer te kiezen. Deze zijn veel stiller dan een wheel on fietstrainer en ook iets beter als je serieus wilt gaan trainen. Je leest er alles over in onze blogs ‘fietstrainer kopen tips‘ en ‘beste fietstrainer‘.

Trainingsband