Wahoo ELEMNT Rival eerste sporthorloge van Wahoo

Na verschillende zeer goed beoordeelde fietscomputers en fietsnavigatie, heeft Wahoo nu voor het eerst een sporthorloge geïntroduceerd geschikt voor verschillende sporten. Hierdoor is het een perfect horloge voor wielrenners, triatleten en hardlopers.

Uniek Wahoo sporthorloge

Wat kan er nog uniek zijn aan sporthorloge? Het merk Garmin heeft sporthorloges voor vrijwel iedere sport en het is dus lastig om je als sporthorlogemerk nog te onderscheiden van de andere merken.

Toch probeert Wahoo zich te onderscheiden met een lichtgewicht sporthorloge met GPS en een lange batterijduur. Ook heeft het sporthorloge een speciale functie voor triatleten waarbij er automatisch wordt geswitcht tussen zwemmen, hardlopen en fietsen.

De vraag of een fietshorloge de voorkeur heeft ten opzichte van een fietscomputer aan het stuur. Het aflezen van een horloge is tijdens het fietsen natuurlijk niet ideaal. De Rival’s Handover modus maakt het echter mogelijk om je de gegevens van het horloge te tonen op je fietscomputer.

Door de keramische ring op de Elemnt Rival heeft het sporthorloge een nog betere GPS-ontvangst. De batterij gaat 14 dagen mee in de horloge modus en 24 uur als de GPS actief is. Met de barometrische hoogtemeter en optische hartslagsensor krijg je nog meer trainingsgegevens tot je. Via live-tracking is het mogelijk om je familie en vrienden op de hoogte te houden van je positie.

Via de companion app kan je na je training of wedstrijd je trainingsgegevens via onder meer Strava delen.

De Wahoo Elemnt Rival is vanaf 1 december te koop voor 379,99 euro.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.