Water meenemen tijdens het fietsen

Het is belangrijk om tijdens het fietsen voldoende vocht binnen te krijgen. Tijdens het fietsen verlies je veel vocht en door regelmatig te drinken houdt je je vochtbalans op het juiste niveau. Er zijn verschillende manieren om tijdens het fietsen water of een sportdrankje mee te nemen voor onderweg. Iedere manier heeft zijn voor- en nadelen. In dit artikel een advies voor welke manier voor jou fietstochten het meest geschikt zal zijn.

Bidon

De meest gebruikte manier om water mee te nemen onder fietsers blijft toch wel de bidon. Je plaatst de bidon eenvoudig in de bidonhouder en hebt er geen last van tijdens het fietsen. Bidons zijn er in verschillende maten, zo heb je de normale uitvoeringen van een halve liter en de iets grotere versies van 0,60 en 0,75 liter. Ook de kwaliteit verschilt nog weleens, het gaat dan met name om de afsluiting van de bidon. Bij goedkopere bidons wil deze nog weleens gemakkelijker openschieten, waardoor je tijdens het drinken ineens een nat shirt hebt.

Ook zijn er verschillende bidonhouders te koop. Het verschil zit met name in het materiaal en het gewicht van het materiaal. Zo willen de professionele wielrenners een carbon bidonhouder, om te voorkomen dat de fiets zwaarder wordt. Voor een hobby fietser doen deze kleine verschillen in gewicht er niet toe en kan worden gekozen voor een goedkopere bidonhouder.

Bol.com heeft bidons en bidonhouders in alle soorten en maten.

Drinksysteem fietsrugzak (Camelbak)

Soms heb je fietstochten dat je meer water nodig hebt dan je in één of twee bidons kunt meenemen, dan is een rugzak met een drinksysteem de ideale oplossing. De rugzakken werden oorspronkelijk bedacht door het merk Camelbak en en worden dan ook vaak zo genoemd. Groot voordeel van een Camelbak is dat je niet vaak hoeft bij te vullen en de fietsrugzakken comfortabel kunnen worden gedragen tijdens het fietsen. Ook hebben de meeste rugzakken de mogelijkheid om gereedschap of eten op te bergen. Het water of ander vocht sla je op het reservoir van de rugzak en met een drinkslangetje is het mogelijk om het te drinken.

Hydro system Zadeltas

Sinds kort is er ook een drinksysteem voor aan het zadel op de markt. Dit systeem combineert het gemakkelijke van de bidon, de grote capaciteit van een rugzak en de mogelijkheid om tijdens het fietsen te drinken. Het waterreservoir zit in een zadeltas aan het zadel. Middels een slangetje dat via het frame naar het stuur loopt kun je eenvoudig drinken tijdens het fietsen. De capaciteit van het waterreservoir is maar liefst twee liter. Het water wordt in je mond gespoten door licht op het mondstuk te bijten, het systeem zorgt ervoor dat het water constant onder druk staat en je dus niet hoeft te zuigen aan het slangetje.

Over Onlinefietser.nl

Alweer tien jaar geleden startten we met Onlinefietser.nl. Als fietsliefhebbers vinden we het leuk om onze ervaringen op de fiets te delen. Onze redactie bestaat uit wielrenners, MTB'ers en vakantiefietsers. Inmiddels reden we vele tienduizenden kilometers voor het testen van fietsen, fietskleding, fietsonderdelen en fietsaccessoires.

We werken samen met verschillende webshops op affiliate basis. We ontvangen een kleine commissie door te linken naar producten van deze webshops. Voor jou als bezoeker is de prijs echter hetzelfde, je ondersteunt Onlinefietser.nl in het schrijven van goede content door via één van deze links een aankoop te doen, maar uiteraard is dit niet verplicht.